5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

4 ilin şehirleşmesi mercek altında

DİKA 4 İLİN ŞEHİRLEŞMESİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR

Dicle Kalkınma Ajansı, kendi görev alanına giren 4 ilin kentleşme durumunu mercek altına alıyor. Bu amaçla ajans yetkilileri ve özel bir firma elemanları illerde çalışma gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Selim Sadak, Kalkınma Ajansı Proje ve Sözleşme Yönetim Birim Amiri Şehir Planlamacısı Fuat Özcan ve teknik elemanlar, Siirt'in varoşlarında incelemeler yaparak çarpık kentleşmeyi incelediler. Başkan Selim Sadak, Dicle Kalkınma Ajansı'ndan il olarak beklentilerinin çok fazla olduğunu belirterek "Şehrimizde maalesef yılların ihmali bir çarpık bir kentleşme var. Hayvancılık yapılıyor. Kentin temizliğinin yeterince sağlanamamasının yanında başta Botan çayı olmak üzere çevre de kirleniyor.

İnsanların sağlığı tehlikede" dedi.

Kalkınma Ajansı Proje ve Sözleşme Yönetim Birim Amiri Fuat Özcan da 4 ilin kentleşme durumunu mercek altına aldıklarını belirterek, şunları söyledi: "Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin kentleşme durumunu mercek altına alacağız. Kentleşmede yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tespit ederek, bir rapor haline getireceğiz. Bir anlamda belediyelerimize önce teknik destek vereceğiz. Bu çalışmalarımızı bugün Siirt'te gerçekleştiriyoruz. Daha sonra diğer illerimizde de bu çalışmayı gerçekleştirdikten

sonra Mardin'de belediye başkan ve yetkilileri ile yapacağımız bir toplantıda konuyu detaylı olarak bir kez daha ele alacağız. Gördüğümüz kadarıyla Siirt'te altyapıda sıkıntı var. Kent içinde hayvan besiciliği yapılıyor. Bölgemizde 60 milyon ton gübrenin ortaya çıktığını biliyoruz. Bu gübreyi biyogaz üretiminde kullanabiliriz" dedi.

DİKA 4 İLİN ŞEHİRLEŞMESİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 09:48:02
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 15:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?