3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

40 yıldır bitmeyen 'merdaneli' aşk

Siirt’te 40 yıldan beri mahalli gazete çıkaran Hayrettin Kesici, merdaneli makinesiyle teknolojiye adeta meydan okuyor. Aydınlar Caddesi’nde bulunan bir iş hanında, 20 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Özadalet Gazetesi’nin sahibi Hayrettin Kesici, 40 yıllık merdaneli makinesiyle haftalık gazete çıkarıyor.

Makinesinde sık sık çıkan arızaları da kendi geliştirdiği yöntemlerle gideren Kesici, hayatından oldukça memnun olduğunu söylüyor. Makinesi elektrik enerjisiyle çalıştığı için, elektrik kesintilerinin olduğu zamanlarda kendi elleriyle eski merdaneyi çevirerek gazetesini çıkarmaya çalışan Kesici, teknoloji karşısında zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya da kaldığını belirtiyor.

Kecisi, 40 yıldan bu yana harfleri tek tek dizerek el emeği ve göz nuruyla ortaya çıkardığı gazetesini, meslek aşkıyla çıkardığını söyledi.

Kesici, gelişen teknoloji karşısında 40 yıllık makine ile gazeteyi çıkarmaya çalıştığını belirterek, "Gazeteyi tamamen tek başıma çıkarıyorum. Gazetemin dağıtıcılığından ve yazı işleri müdürlüğüne kadar bütün işlerini kendim yapıyorum. Amacım, kazançtan ziyade, hem gazetecilik yaparak mutlu olmak hem de memleketimde yaşanan sorunların giderilmesine bir nebze olsun katkı sağlayabilmek. Bunu başarabiliyorsam, dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Tabii ki, gelişen teknoloji karşısında sıkıntılarım oluyor. 2 defa göz ameliyatı oldum. Buna rağmen, aşık olduğum bu mesleği bırakamıyorum. Ömrümün vefa ettiği zamana kadar sürdürmeye kararlıyım. Gazete dağıttıktan sonra çok mutlu oluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece nur IP: 94.55.247.xxx Tarih : 6.06.2012 23:10:08

 

dedecim seni çok özledim seni çok seviyorum ellerinden öpüyorum