4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

40 yıldır sırtında limonata satıyor

Siirt'te yaşayan 58 yaşındaki İsmet Yeşilgül isimli vatandaş, 40 yıldır sırtında gezdirdiği limonata sepetiyle geçimini sağlamaya çalışıyor.


58 yaşında olan ve 40 yıldır limonata satan İsmet Yeşilgül, mesleğinin dededen kalma olduğunu, bu sebeple mesleği bırakmadığını belirtti. Kendisi gibi çocuklarına da bu mesleği aşıladığını belirten Yeşilgül, "Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan çöl sıcakları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, meşrubat satarak kazancımı elde etmek birinci hedefim. Kış aylarında ise çay satarak yine bunu telafi ederim. 40 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ben bu mesleği dedemden devraldım.


Vatandaşlarıma hizmet sunmak için türlü kampanyalar başlatıyorum. 'Bir bardak limonata alana bir bardak bedava' sloganıyla çok yola çıktım. Halk beni seviyor. Benden alışveriş yapıyor. Yaptığım satış karşılığında 1 YTL alıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 18:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KANER YAVUZ IP: 85.100.19.xxx Tarih : 1.09.2007 13:16:25
Bu haberi okurken çok duygulandım siirte yaşarken ismet abiden limonata alır içerdik onun hala bu mesleği yapmasını duymak ben çok ama çok mutlu etti. Umarım uzun yıllar bu mesleği icra eder. Bursadan memeleketime sevgi ve saygılar.