5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

420 başarılı öğrenciye bilgisayar

SİİRTTE 420 ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR DAĞITIMINA BAŞLANDI

Siirt'te başarılı öğrencilere bilgisayar dağıtımına başlandı. Vali Necati Şentürk, amaçlarının eğitimde nitelik ve niceliği yükseltmek olduğunu belirtti.

Valilik önünde düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, "Yaptığımız çalışmalarla eğitimde nitelik ve niceliği yükseltmeye çalıştık. İki yıl önce hazırlayarak uygulamaya koyduğumuz 3 milyon 350 bin TL bütçeye sahip Eğitime Destek ve Sosyal Gelişim Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede 367 bin TL'ye 388 adet bilgisayar satın aldık. Promosyon olarak temin ettiğimiz bilgisayarla birlikte toplam 420 bilgisayar bu proje kapsamında değerlendirilecek. İki yılda

çok önemli mesafeler aldık. Üniversiteye girişte derecemiz 75 ten 58'lere düştü. Geçen yıl proje kapsamında bin 900 öğrenciyi dersanelere göndermiştik. Bu sayı bu yıl 2 bin 500'e çıkacaktır. Seviye belirleme sınavlarına giren öğrencilere de yönelik çalışmalarımız var. Genel ve yerel bütçe dışında eğitime 10 milyar TL harcama yapacağız" dedi.

Vali Şentürk, bilgisayar dağıtımından yararlanacak öğrencilerin belirli kriterlere göre okul yönetimi tarafından seçildiğini sözlerine ekleyerek törene katılan ailelerden bilgisayarları satma yoluna gitmemelerini istedi. Vali Şentürk, törende daha sonra 10 çocuklu bir ailenin kızı olan 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Edibe Gülhan'a bilgisayarını verdi. Anne Selamet Gülhan'dan bir çocuklarının üniversitede okuduğu bilgisini alan Vali Şentürk, bu aileye ayrıca yardım yapılacağını da söyledi. Törende 32

öğrenciye bilgisayarlar dağıtılırken önümüzdeki günlerde de dağıtımın devam edeceği açıklandı. Güzel Sanatlar Lisesi folklor ekibinin gösteri yaptığı törene, Vali yardımcısı Orhan Burhan, Emniyet Müdür Celali Topuz ve öğrenci aileleri de katıldı.

SİİRTTE 420 ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR DAĞITIMINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:50:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?