5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

5 yıl sonra hemşire atandı

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyüne, sağlık ocağı yapıldıktan 5 yıl sonra atanan hemşire göreve başladı.

Siirt merkezden yaklaşık 4 saatte ulaşılabilen, yolu her yıl aylarca ulaşıma kapalı olan Doğan köyünün muhtarı Sadık Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır atanan sağlık görevlilerinin istifa ederek köye gelmediğini bildirdi.

Pervari ilçesinden 60 kilometre uzaklıktaki köylerinin ulaşımının kış aylarında kar ve heyelan nedeniyle sık sık kesildiğini ve bugüne kadar sağlık ocağına hiçbir sağlık görevlisinin gelmediğini ifade eden Bulut, zaman zaman askeri sağlık personelinin köydeki hastaları tedavi etmeye çalıştığını söyledi.

Çok acil durumlarda, hava şartlarının iyi olması halinde askeri helikopterle hastaların merkeze götürüldüğünü kaydeden Bulut, ''Yıllardan beri köyümüzde hemşire olmadığı için hamile kadınlar ve yeni doğan bebekler öldü. Yollarımız son bahardan ilkbahara kadar çoğu zaman kapalı oluyor. 2004 yılında modern bir sağlık ocağı yapıldı. Buraya hemşire atanacağı sözü verildi ve yıllar sonra bir hemşire köyümüze geldi'' dedi.

AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptıkları görüşmelerde daha önce köye defalarca doktor ve hemşire gönderildiğini ancak gelenlerin tehlikeli bölge diye ya istifa ettiğini ya da tayin olduğunu söyledi.

Yılmaz Helvacıoğlu, ilk kez bir sağlık görevlisinin Doğan köyünde göreve başladığını belirterek, Doğan köyü adına mutlu olduğunu kaydetti. Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür de Doğan köyüne şimdiye kadar atanan sağlık görevlilerinin köye gitmediğini ifade ederek, şunları söyledi:''Doğan köyüne 1966 yılında sağlık evi yaptırılmıştı. Sağlık evinin yetersizliğini göz önünde bulundurarak 2004 yılında modern ve tam donanımlı, bölgenin ihtiyacına cevap verecek sağlık ocağı yaptırıldı ancak sağlık ocağının hizmete girdiği tarihten bu yana bakanlığımızca sürekli sağlık personeli ataması yapılmasına rağmen ya istifa ya da çeşitli bahanelerle bu personel köye gitmiyordu. Son olarak atamasını yaptığımız hemşire göreve başladı. En kısa zamanda köye doktor atanması yapılması konusunda girişimlerimizin sonuç vereceğini ve bu köyümüzün doktora kavuşacağını umuyoruz.''

Pervari'nin Doğan köyünde 2002 yılı milletvekili seçimlerinde bazı sandıkların kırıldığı ve sandık kurulu oluşturulmadığı gerekçesiyle AKP tarafından yapılan başvuru sonucu YSK, Siirt'teki seçimin yenilenmesine karar vermişti.

 

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?