5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

5 yıl sonra kurtuldu!

Siirt'te aracın mayına basması sonucunda yaralanan geçici köy korucusu, 5 yıl boyunca vücudunda taşıdığı patlayan mayına ait şarapnel parçalarından yapılan ameliyatla kurtuldu.

Pervari ilçesinin Köprüçay köyü yakınlarında 5 yıl önce askeri bir karakola su taşıyan Bedrettin İlbilgi (25), aracının mayına basması sonucu ağır yaralandı. O günden bu yana birçok kez ameliyat olan İlbilgi'nin vücudunda iki patlayan mayına ait şarapnel parçası kaldı. Köy korucusu İlbilgi, çektiği sıkıntılardan kurtulmak amacıyla özel bir hastanede genel cerrah uzmanı Dr. Akın Önder'in başarılı ameliyatı sonucu göğsünde ve sol kolunda tespit edilen 2 mayın parçası çıkartıldı. 5 yıldır şarapnel parçalarıyla yaşadığına inanamayan İlbilgi, "Vücudumun çeşitli yerlerinde ağrılar hissediyordum. Ancak önemsiz olduğunu düşündüğüm için pek umursamadım. Daha sonra bu ağrılar yoğunluk kazanınca ameliyat olmaya karar verdim. Yapılan ameliyatla sağlığıma kavuştum. Emeği geçen Dr Akın Önder'e çok teşekkür ederim" dedi.

Ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirten Operatör Doktor Akın Önder, şunları söyledi:
"Hastamız yıllardan beri vücudunun iki değişik bölgesinde bulunan mayın parçaları olduğu söylenen iki metal parçasını göğüs bölgesi ve sol kolundan başarılı bir ameliyatla çıkartıldı. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi."
İlbilgi, yapılan ameliyat sonrası taburcu edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?