8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

65 köy yolu ulaşıma kapandı

SİİRT'TE  KAR NEDENİYLE 65 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Siirt'te dün geceden itibaren yağan kar yağışı nedeniyle 65 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kapanan köy yollarının açılması için Siirt ve Şırnak il özel idare ve karayolları ekipleri seferber edildi.

Siirt'te dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar devam etti. Kar yağışı nedeniyle 65 köy yolu ve bazı ilçe yolları ulaşıma kapandı. Eruh-Şırnak arasında kapanan yolda mahsur kalan araçların yardımına jandarma ve il özel idare ekipleri yetişti. Yolların kapalı olduğundan dolayı kırsal alanda bulunan karakollara erzaklar helikopterler ile sevk edilirken kapanan yollardan dolayı acil hastaların il merkezine sevk edilmesi için gerekli önlemler alındı. Eruh-Şırnak karayolu ve 5 köy yolunun

açılması için Şırnak ekipleri müdahale ederken Siirt ve ilçelere bağlı köy yollarının açılması için 9 ekibin görevlendirildiği belirtildi. Kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesinde 30, Şirvan ilçesinde 20, Eruh ilçesinde 11, Baykan ilçesinde 2 ve Aydınlar ilçesinde 2 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtildi.

Bu arada Siirt'te yağan kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kardan adam yaparak karın tadını çıkardı. Vatandaşlar araçların üzerine ve dükkanların önüne karları temizlerken, bazı vatandaşlar da eriyen kar sularının iş yerlerine girmemesi için kendi imkanları ile suya yön vermeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:31:02
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 01:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?