9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

7 kişi daha gözaltına alındı

SİİRT'TE EYLEM HAZIRLIĞINDA BULUNAN 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt'te terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanması yıldönümü nedeniyle eylem hazırlığında olan 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü nedeniyle Siirt'te bir karakola molotoflu saldırı planlayan 7 kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren emniyet ekipleri Bahçelievler Mahallesi, Alan Mahallesi ve Veysel Karani Caddesi'nde yaptığı operasyon sonucunda Cumhuriyet Karakolu'na molotof kokteyli saldırı düzenlemek isteyen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Dün de Siirt'te düzenlenen bir gösteride terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi, bugün mahkmeye çıkarıldı. Gözaltına alınan şahıslar mahkemeye çıkarıldıkları sırada güvenlik ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Cumhuriyet Karakolu'na molotof kokteyli saldırı hazırlığında gözaltına alınan 7 kişi ile beraber Siirt'te gözaltı sayısı 12'ye çıktı. Emniyet ekiplerinden alınan bilgilere göre Siirt'te gözaltı sayılarının artacağı bildirildi.

Gerginliğin devam ettiği kentte polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 11:28:05
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 23:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?