5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

7 PKK'lı ölü ele geçirildi

Siirt'te dün sabah saatlerinde Eruh kırsalında terör örgütüne yönelik başlatılan kapsamlı operasyonda 3 teröristin öldürülmesi ve 1 köy korucusunun şehit olmasıyla ilgili Siirt Valisi Necati Şentürk açıklama yaptı.

Terör örgütüne yönelik olarak Siirt ili sınırları içerisinde bulunana Gabar ve Çiyaye reş olarak bilinen bölgelere başlatılan operasyon ile ilgili açıklamada bulunan Siirt Valisi Necati Şentürk bölgede operasyonlar devam ettiğini belirterek, "Dün ilimiz il sınırları içerisinde terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Operasyonda Eruh ilçesi kırsalında çıkan çatışma sonucu 3 terörist öldürülürken, 1 geçici köy korucumuz şehit düşmüş bir korucumuzda hafif yaralanmış. Bu gün gazetelerde çıkan ve 2 köy korucusunun şehit olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bölgede operasyon devam ediyor" dedi.

Bölgedeki teröristlerin yakalanması için çevre illerden verilen destek ile operasyon sürdürülüyor ve bölgeye dün gece saatlerinde skorsky helikopterler ile çok sayıda özel hareket birlikleri indirildiği öğrenildi. 

Siirt'te yaşanan çatışmada 7 terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.  Siirt-Eruh-Yassıdağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 15 Mayıs 2009 günü sabah saatlerinde bir grup terör örgütü mensubuyla karşılaştı, güvenlik güçlerinin dur ihtarına teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştı.

Aralıklarla 15 Mayıs 2009 günü sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda, 2'si kadın, 5'i erkek toplam 7 terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Ömer Dayan isimli bir geçici köy korucusu ise çatışmalarda şehit oldu. İkisi geçici köy korucusu, ikisi asker olmak üzere toplam dört güvenlik görevlisi ise yaralandı.  Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte bol miktarda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi de ele geçirildi. 

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 14:34:38
Güncelleme :16 Mayıs 2009 Cumartesi 14:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?