5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

88 STK 'evet' diyor

SİİRT'TE 88 STK SİVİL ANAYASAYA DESTEK İÇİN GÜRES CADDESİ'NDE BROŞÜR DAĞITI

Siirt'te 88 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Sivil Anayasa'ya Destek Platformu, Güres Caddesi'nde broşür dağıtarak Anayasa değişikliğine destek istediler.

Güres Caddesi eski Emlak bankası binası önünde toplanan platform üyeleri, ilk önce basın açıklaması yaparak, ardından Güres Caddesi boyunca sivil anayasanın önemine dikkat çekmek için halka broşür dağıttılar. Platform üyeleri ile birlikte Platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Aslan, kimin neden evet dediğini bilmesi gerektiğini belirterek, Hayır diyenlerinde neler kaybedeceğini vurguladı. Referanduma siyasi olarak bakmadıklarını kaydeden Ömer Aslan, "Siirt'i düşünen, Ülkemizin demokrasisini düşünen, çok değerli demokrasi heveslisi kardeşlerim ve arkadaşlarım 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Referandum münasebeti ile toplandık.

Daha önce yapmış olduğumuz açıklamada bizler yetersiz olsa bile Sivil Anayasaya girişin ilk ayağı olması hasretti ile bu anayasayı desteklediğimizi ifade etmiştik. Bu vesile ile Türkiye'de bir ilk Siirt'te de bir ilk Sivil Anayasa'ya destek platformunu kurmuştuk. Basına denklere etmiştik, bu gün eylem planımızın ilk aşaması olan el broşürlerimiz ile birlikte Güres Caddesinde halkımızı bilinçlendirmek amacıya Güres'in başından Sonuna kadar oradan da Kızlar tepesine ve üçgen parka varan bir güzergah izleyerek vatandaşlarımızın hemşerilerimizi Anayasa değişiklik konusunda neden evet diyeceğimizi ve Hayır dediğimizde nelerle karşılaşacağımızı adına hazırlamış olduğumuz el broşürlerimizi dağıtacağız. Bizler ülkemiz adına bu güne kadar yapılan en önemli sivil değişim olarak gördüğümüz bu referandum sürecini Ülkemizin geleceği demokrasinin geleceği ve çocuklarımızın geleceği için son derece önemsiyoruz. İnsanlarımızın bundan sonra rest gele fişlenmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceği bir kaç kişinin dudakları arasında heba olmasını istemiyoruz.

Bizden müreffeh toplumlarda olduğu şekli ile en ciddi şekilde demokratik yaşayışı yaşamalarını istiyoruz. Onun için bu gün Siirt'te tek yürek olmuş bir şekilde hep birlikte evet diyoruz. Siirt'te 88 sivil toplum örgütü ile Sivil Anayasa destek platformumuz ilçelerimiz dahil olmak üzere halkımızı bilinçlendirmek adına geziler düzenlenecektir. Hareketlilik sergileyecektir, en büyük amacımız hiç kimse ani bir karar vermesin. kim neden evet dediğini ve Kim neden evet diyeceğini bilsin, kimler hayır diyecekse hayır dediklerine neler kaybedeceklerini de bilsinler" dedi.

SİİRT'TE 88 STK SİVİL ANAYASAYA DESTEK İÇİN GÜRES CADDESİ'NDE BROŞÜR DAĞITI
SİİRT'TE 88 STK SİVİL ANAYASAYA DESTEK İÇİN GÜRES CADDESİ'NDE BROŞÜR DAĞITI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 16:48:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?