9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

99 yıl da bekleseniz sizinle gelmem!

Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, yargılandığı bir dava ile ilgili ifade verilmek üzere makam odasından polis zoruyla mahkemeye götürülmek istendiğini ileri sürdü.

Kendisini almaya gelen polislere tepki gösterdiğini anlatan Sadak, "99 yıl da burada bekleseniz sizinle gelmem. Ben Siirt Belediye Başkanıyım, adresim bellidir. Siz gidin ben kendim mahkemeye gelirim' dedim" dedi.

Belediye Başkanı Selim Sadak, makamında gazetecilerle yaptığı toplantıda bu sabah polislerin gelip kendisini zorla ifade vermeye götürmek istediğini anlattı. Sadak, Kürtçe konuştuğu için yargılandığı bir davaya, polis zoruyla götürülmek istendiğini anlatırken, saat 09.40'ta makam odasına gelen polislerin kendisine, "Mahkemeye gelmezsen seni zorla götüreceğiz" dediğini söyledi. Sadak, şunları anlattı: "Her gün burada olmamıza rağmen, mümkün olduğu kadar bizimle ilgili açılan davalara katılmamız herkes tarafından biliniyor. Çarşıda, bayırda, evde ve gizli toplantılarda söylediğimizi mahkemede açık ve net savunmamıza rağmen bugün 3 kararla ilgili hem bugün hem yarın hem de perşembe günü zorla götürme kararı vardır. Polisler buraya gelmişler 'Geceye kadar mahkemeye gelmezsen sizi zorla mahkemeye getireceğiz' diyerek makam kapısında bekledi. Ben de onlara şunu söyledim; Siz 99 yıl burada bekleseniz ben polis zoruyla mahkemeye gelmeyeceğim. Gidin o zaman mahkemeye geleceğim. Zorla gönderdim onları ama diyorlar ki, 'Sizi biz oraya götürmüş olalım. ' Niçin? Bu yalnız Kürtçe konuştuğum için" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2011 Pazartesi 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?