5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Afişler toplatıldı

Siirt ve Eruh belediyelerin ortak organizasyonu ile 15-16 Ağustosta yapılması planlanan Çirav Kültür ve Sanat festivali afileri toplatıldı.

Belediyenin 15-16 Ağustosta yapmayı planladığı festivalle ilgili olarak bastırılan afişler Siirt'teki mahkeme kararıyla toplatıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Melih Oktay, festivalle ilgili olarak bastırdıkları afişlerin alt bölümünde yer alan yazı nedeniyle toplandığını belirterek, "Kahramanlık destanının yazıldığı Eruh'ta güneşin sıcaklığını yaşayalım şeklinde yer alan ibare nedeniyle afişlerin toplatıldığı bilgisini aldıklarını söyledi. 500 civarında afiş bastırarak ilçenin her yerine astık. Ancak bunlar mahkeme kararıyla toplatıldı. Festivalde paneller yer alacak ve müzik grupları sahne alacak" dedi.

Siirt Valisi Necati Şentürk'te konunun yasal prosedürlerinin devam ettiğini ve bu nedenle bir açıklama yapmak için henüz erken olduğunu, bir süre sonra bir açıklama yapacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.159.xxx Tarih : 19.08.2009 20:56:36

açıklayacak ne var pankartta ne yazdığını tahmin etmek basit kürdistanda diye yazmışlardır zaten dtp vekilleri dillendirmeye başladılar bile