5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ağaç dikimine devam ediliyor

Siirt Belediyesi ağaç dikim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda ağaç dikimine devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, görev süresinin dolmasına az bir süre kala kendilerine hedef olarak belirledikleri "Her Vatandaşa Bir Fidan" sayısına ulaşacaklarını belirtti. Gül, "Göreve geldiğimizde daha yeşil bir Siirt için her vatandaşımız için bir fidan dikimini hedef olarak belirlemiştik. Bu hedefimize ulaşmak üzereyiz. Bugüne kadar yaklaşık 100 bin fidan ve ağaç dikimini gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımız kentin tüm mahallelerinde sürdürülmekle birlikte özellikle Bahçelievler ve Kooperatif Mahallelerinde yoğunlaşıyor. Geçmiş yıllarda diktiğimiz ağaçları kontrol ederek tutmayan ağaçların yerine yenilerini dikiyoruz. Çeşitli kurumlardan temin ettiğimiz boylu fidanları havaların da uygun gitmesinden yararlanarak ağaç dikimine devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Görevi bıraktığımızda yeşillikler içerisinde güzel bir kent bırakmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Başkan Gül, Polis Meslek Yüksek Okulu civarında kurulan kent ormanına dikilen 400 bin civarındaki fidanın bu rakama dahil olmadığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 19:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?