5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ahmet Özhan Siirt'i salladı

AHMET ÖZHAN SİİRT'TE KONSER VERDİ

Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Ahmet Özhan'ın konseri ilgi ile izlendi. Siirt Valiliğinin kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen konser Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, konser öncesinde yaptığı konuşmada iki yıl önce topladıkları kültür kurultayında bazı çalışmaların yapılmasına karar verildiğini hatırlatarak, "Bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gündüz gerçekleştirdiğimiz panelde Sultan Memduh Hz ni çeşitli yönleri ile ele aldık. Bu akşam konserin ardından gene bu zatın 24 bin beyitlik divanının bastırdığımız ilk cildini takdim edeceğiz" dedi.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Tuğrul İnançer ise yaptığı konuşmada tasavvuf edebiyatı üzerinde durdu. İnançer, şunları söyledi: "Bu gün piyasada Yunus Divanı olarak satılan kitapların içinde Yunus Emre'ye ait orijinal şiir sayısı yalnızca 14 tanedir. Diğer şiirler aynı adı taşıyan diğer şairlere aittir ve değişik zamanlarda yazılmışlardır. Tasavvuf edebiyşatımızda eser vermiş insanlarımızı tanımıyoruz. Bu gün bu denilince aklımıza hemen Yunus Emre, Mevlana gibi isimler gelir. Halbuki

hemen her şehrimizde ilçelerimizde ve hatta köylerimizde bile tasavvufi alanda eser vermiş şairlerimiz vardır".

Ahmet Özhan konserinde güftelerini İbrahim Hakkı Hz ve Sultan Memduh Hz'nin yazdığı eserlere yer verdi. İlgiyle dinlenen konserin ardından Vali Şentürk, sanatçılara birer Sultan Memduh Divanı ve Battaniye armağan etti. Konser çıkışı dinleyicilere Sultan Memduh Divanı dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:17:01
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?