3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Aile polisleri göreve başladı

Siirt'te uygulanan "Hem sevemez hem dövemez" projesi kapsamında başlatılan aile polisliği eğitim seminerini başarıyla tamamlayan 23 polis memuru sertifikalarını aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce aile içi şiddetin önlenmesine yönelik, Siirt Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürüttüğü proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan polis memurları için Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi.

Vali Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan polis memurlarının artık ilde aile polisi olarak görev yapacağını belirterek, aile polislerinin ilk kez Siirt'te göreve başlayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitimlerini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 11'i kadın 23 polis memurunun il ve ilçelerdeki polis merkezlerinde görev yapacağını ifade eden Aydın, "Bu çalışmada emeği geçen İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve personelini kutluyorum. İnancımız gereği kadın kutsaldır ve cennet anaların ayakları altındadır. Buna rağmen bir çok erkek, kadına şiddet uyguluyor. Bu kanun polislere çok ciddi yetkiler vermiştir. Aile polislerimiz bu yetkileri kullanarak kadınlarımızı koruyacak. Bu kapsamda gece gündüz çalışın" dedi.

Projenin uygulayıcısı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Bedirhan ise, eğitim seminerinde polis memurlarına insan hakları sözleşmeleri ve şiddetin önlenmesine yönelik mevzuat ile geçen yıl kabul edilen Şiddetin Önlenmesine Yönelik 6284 sayılı Kanun hakkında bilgi verildiğini belirtti.

Bedirhan, eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis memurlarının bugünden itibaren aile polisi olarak görev yapmaya başlayacağını kaydetti.

Tören, eğitimlerini tamamlayan 23 polis memuruna Vali Aydın ile İl Emniyet Müdürü Ekizoğlu'nun sertifikalarını vermesi ile sona erdi. 

AA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2012 Çarşamba 16:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?