5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Akgündüz'ün büyük hedefi

TFF 3. Lig 5. Grup takımlarından Siirt Spor'da kulüp başkanı M. Fadıl Akgündüz, 2013 yılında Süper Lig'de şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.

Takımının bu hafta kendi sahasında oynayacağı Batman Petrol Spor karşılaşmasını izlemek üzere Siirt'e gelen Akgündüz, Başkan Yardımcısı Alpay Özalan'la katıldığı yerel bir radyo programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bütün maçlarında puana oynamayacaklarını dile getiren Akgündüz "Bütün maçlarımızda, güzel oyuna oynayacağız. Hiç bir zaman puan gözetmeyeceğiz. Belki bu yüzden 10 maçın 9 unu kaybedebiliriz ama hiçbir zaman 1-0 veya 2-0'lık skorların üstüne yatmayacağız. Faule maruz kalan oyuncumuz kartın çalınmasını beklemeyecek. Hemen kalkıp oyuna dahil olacak. Belki hakem o harekette düdük çalmayacak, o oyuncumuzun takımı eksik bırakmaya hakkı yoktur. Seyircimiz güzel maçlar izleyecek" dedi.

"2013 TE SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORUZ"

Güçlü bir takım kurduklarını belirten Akgündüz, "Bilindiği üzere bu yıl 3. Lig'de şampiyonluğa oynuyoruz. Hedefimiz, her yıl bir ligi şampiyon olarak tamamlayıp 2013 yılında da Süper Lig şampiyonu olmaktır. Geçmiş yıllarda Siirt Jetpa Spor döneminde bunu başarmıştık. Hedefimiz yalnız Süper Lig değil Avrupa kupalarıdır. Avrupa'da da başarılı olmak istiyoruz. Avrupa takımlarını örneğin bir Barcelona'yı, bir Manchester United'i Siirt'e getirmek istiyoruz. Siirt'i de Avrupa'ya göndermek istiyoruz" dedi.

"BENCİL DAVRANAMAYIZ 100 BİN KİŞİLİK STADI YAPACAĞIZ"

Siirt'in arzuladıkları yerlere gelmesi ile birlikte ilgi odağı olacağını belirten Akgündüz, "Bir Barcelona, Manchester Siirt'e geldiği zaman yalnız Siirtliler mi izlesin? Eğer böyle kabul edersek daha küçük kapasiteli bir stat yeter. Ama Diyarbakırlı, Bitlisli, Erzurumlu hemşerilerimiz de bu güçlü takımları izlemek isteyecek. Biz bu konuda bencil davranamayız. Bu nedenle 100 bin kişilik stadı yapacağız" diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:15:18
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?