5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

AKP’de Mervan Gül rahatsızlığı

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül'e sıkı rakip. AKP Yerel Yönetimler programında birinci olan ve 4 dil bilen genç bir aday adayı öne çıktı

AKP yönetiminde, milletvekilliği adaylığından vazgeçerek Recep Tayyip Erdoğan'a, seçilme ve Başbakanlık yolunu açan, daha sonra Siirt Belediye Başkanı seçilen Mervan Gül'ü tekrar aday gösterip göstermeme konusunda kararsızlık yaşanıyor.
Erdoğan'ın yerel seçimler için önem verdiği AKP Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler programında, hem İstanbul hem de Türkiye birincisi olan Mehmet Efe'nin Siirt'ten aday adayı olması dikkati çekti.

1. aday adayı
Hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan ve Erdoğan'ın Siirt'e her gittiğinde, belediyecilik hizmetleri kapsamında eksikliklerini söylediği Mervan Gül için AKP yönetiminde öne çıkan ilk düşünce, aday göstermeme yönünde oldu.
Başka bir aday arayışı içine giren AKP yönetimi, kararını veremedi. Bu nedenle de Gül, yola devam edileceği açıklanan ilk 18 il belediye başkanı içinde yer almadı.
Gül de yönetimden net yanıt alamayınca aday adaylığı için başvuruyu son gün yaptı.
Siirt'ten aday adaylığı için başvuran genç bir isim ise dikkati çekti. AKP Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler programında, hem İstanbul hem de Türkiye birincisi olan Mehmet Efe, Siirt'ten aday adayı oldu.
"Siirt'e değişim gerek" sloganı ile yola çıkan Efe, Siirtlilerin internet sitesinde yapılan anketlerde de Gül'ü açık farkla geçerek, ilk sıraya oturdu.

Mehmet Efe iddialı
www.Siirtliler.net adlı sitede devam eden ankette Efe 638, AKP'nin diğer aday adayları Yusuf Evin 406, Nurettin Ertemel 132 oy aldı. Gül'ün aynı sitede 96 oy alması dikkati çekti. Kürtçe, Arapça, Farsça ve İngilizce bilen Efe, "Siirt'imize yeni dışa açılımlar kazandıracak, altyapısıyla, üstyapısıyla benim de yaşamayı özlediğim gelişmiş bir Siirt hedefim var" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 03:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?