5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

AKP'li Mervan Gül Siirt’i terketti

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Siirt'te yeniden aday gösterilmeyen AK Partili başkan Mervan Gül, izinli olarak yurtdışına gönderildi.

AK Parti listesindeyken istifa eden ve 9 Mart 2003 seçimlerinden Başbakan Erdoğan'a milletvekilliği yolunu açan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, artık istenmeyen adam. Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle 29 Mart seçimlerinde Siirt'ten aday gösterilmeyen Gül, AK Parti'nin seçim kampanyasına zarar vereceği endişesiyle izinli olarak yurtdışına gönderildi. Gül'e bu süre zarfında Belediye Meclis Üyesi Aydın Gülcan vekalet edecek. Seçime kadar belediyedeki işleri ise Başbakanlık Danışmanı Nurettin Ertemel yürütecek.

İSTİFA ETTİRİLMEDİ

Hakkında son olarak "evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" iddialarıyla ilgili olarak Danıştay kararıyla soruşturma açılması istenen Gül, SABAH gazetesinin soruları üzerine, "Henüz yargılandığım bir dosya yok. Yargıda veremeyeceğim hiçbir hesap da yok" dedi. Ancak, 2 Mart Pazartesi günü Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakanlık'a çağrılan Gül, Müsteşar Efkan Ala ile toplantıya katıldı. Toplantıda Gül'ün istifa etmesinin seçim öncesinde spekülasyonları artıracağı ve dikkat çekeceği değerlendirilerek izne ayrılmasının daha doğru bir karar olacağı sonucuna varıldı. Gül'ün seçime kadar İngiltere'de yapılacak yerel yönetimler toplantısına gönderilmesi  kararlaştırıldı.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?