5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

AKP'li vekile ders verdiler!

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, el sanatlarının kültürün bir parçası olduğunu belirterek, bu sanatların yaşatılması gerektiğini bildirdi. Milletvekili Demirkıran kısa bir süre halı dokuma dersi aldı.

Milletvekili Afif Demikıran, Siirt'in Şirvan ilçesinin köylerinde yaptığı inceleme gezisi kapsamında gittiği Cevizlik köyünde faaliyet gösteren halı dokuma atölyesinde, halı dokuyan genç kızlarla görüşerek sorunlarını dinledi.

Sevda Sözen adlı genç kızdan bir süre halı dokuma dersi alan ve genç kızlarla birlikte bir süre halı dokumaya çalışan Demirkıran, "El sanatlarımız bizim kültürümüzün birer parçasıdırlar. El emeği, göz nuru ve beyin gücü gerektiren bu sanatlar uzun yılların birikiminde ortaya çıkmışlardır. Bunları korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir. Bunları yaşatmamız gerekir. Şirvan ilçemizin en uzak köylerinden birisi olan Cevizlik köyünde böyle bir halı atölyesinin bulunması ve genç kızlarımızın üretime katılarak aile bütçelerine katkıda bulunma imkanına kavuşmuş olmaları sevindiricidir. Ancak gönül arzu eder ki el sanatlarında çalışan bu genç kızlarımız el emeklerinin tam karşılığını alabilsinler. Bunun da yolu el sanatlarımızın önünü açmak ve teknolojiye yenilmelerini engellemektir. Bu yönde çaba harcayacağım" dedi.

Halı dokuyan Sevda Sözen adlı genç kız da milletvekiline halı dokumayı öğretmenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek şunları söyledi:
"Aklıma her şey gelirdi ama bir gün milletvekiline kısa bir süre de olsa halı dokumayı öğreteceğim gelmezdi. Çok heyecanlandım. Ona nasıl halı dokunduğunu anlattım ve gösterdim. O da denemeye çalıştı ve bir süre bizimle halı dokudu. Ama milletvekilimiz çok yetenekli, kısa sürede halı dokumayı öğrenebilir diye düşünüyorum."

Halı dokuyan genç kızlar daha sonra Milletvekili Demirkıran'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Şirvan ilçesinde daha önceki yıllarda Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanılarak açılan halı dokuma kursunda başarılı öğrencilerin çalıştığı iki adet halı dokuma atölyesinde çalışan genç kızların ürettiği halılar özel bir firma tarafından satın alınıyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?