3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Alkışlanacak çalışma

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği’nin ortak çalışmalarıyla doğada nesli her geçen gün azalan keklikleri kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Doğada nesli tükenmekte olan kekliklerin tabii ortamda çoğalmalarını sağlamak amacıyla Siirt merkezine bağlı İnkapı köyünde doğaya keklik bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ömer Kamburoğlu ile Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Hüseyin Gül öncülüğünde çevre illerden temin edilen çok sayıda canlı keklik, köylülerin de katıldığı ekipler tarafından kentin dağlık kesimlere bırakılmaya başlandı. Ekipler, öncelikli yer seçilen İnkapı Köyü ile Kalender ve Reşan dağlarına beraberlerinde getirdikleri onlarca kekliği doğaya teslim etti. Temin edilmesi durumunda Eruh ve Şirvan İlçeleri’nin dağlık bölgelerine de keklik bırakılacağı belirtildi.

Siirt Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Gül, doğada nesli tükenmeye yüz tutan kekliklerin yaşam alanlarını koruyarak, tabii bir ortamda çoğalmalarını sağlamak ve doğayı eski canlılığına kavuşturmak amacında olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Gül, nesli tükenmekle karşı karşıya olan keklikleri tekrar doğayla buluşturmak istediklerini ifade ederek, "Bölgemizde son yıllarda yok denecek kadar azalan kekliklerin yaşatılması için çalışma başlattık. Başka illerden temin edilen keklikler tarafımızdan doğaya bırakılıyor. Siirt’te bilinçsizce av yapanlar da var. Bu avcılarımızı derneğimize davet ediyoruz. Doğaya güzellik veren kekliklere sahip çıkacağız. Keklik aynı zamanda avcıların sembolü olmuştur. Kekliklerin yaşatılması için mücadelemiz sürecek" dedi.

Çalışmalara katılan köylüler de, nesli tükenmek üzere olan kekliklerin yetkililer tarafından doğaya bırakılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söylediler. Ekipler, keklikleri doğaya bıraktıktan sonra, köy köy gezerek doğaya teslim edilen kekliklere sahip çıkılması ve avlanmanın yasak olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Uyarılar üzerine bazı köylüler, daha önce yakaladıkları keklikleri doğaya bırakılmak üzere teslim ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 13:17:22
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 19:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?