5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Arıtma tesisi basına tanıtıldı

Siirt'te yapımı tamamlanan atık su arıtma tesisinden enerji elde edileceği ve atık su ile çamurun da satılacağı açıklandı.

Siirt Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı. Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, tam kapasiteyle hizmete giren tesisi kamuoyuna tanıttı. Basın mensupları ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Kasım Keremullah Ceylan ile İl Başkanı Bayram Kızılay'ın da katıldığı tanıtımda tesis gezildi.

Tesisin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mervan Gül, 9.3 milyon euro tutarındaki tesisin Türkiye'de ender tesislerden biri olduğunu belirtti. Başkan Gül, "Türkiye genelinde bu kapasitede, bu teknolojide tesis azdır. Böyle bir tesisi Siirt'e kazandırmaktan çok mutluyuz. Bu tesisin her yönünü değerlendireceğiz. Saniyede 600 litre suyu arıtma kapasitesine sahip olan bu tesis üzerinde hidroelektrik santrali kuracağız. Böylelikle arıtma tesisinde ihtiyaç duyulan enerjiyi elde edeceğiz. Ardından bu suyu tarımda kullanılmak üzere satacağız. Şimdiden isteklileri var. Bu ay yapılacak belediye meclis toplantısında bu suyun satılması kararını alacağız ve fiyatını belirleyeceğiz. Arıtma tesisinden elde edilen çamuru da gübre olarak önce park ve bahçelerimizde kullanacağız. Artanı da çiftçimize satacağız. Böylelikle belediyemiz bu tesisin işletme masraflarını da gene bu tesisin artıklarından sağlamış olacaktır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bayram Kızılay da yaptığı açıklamada bu tür tesislerin bir belediye başkanın bir dönemde ancak gerçekleştirebileceği kadar dev boyutta olduğunu belirterek, "Ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte belediyecilikte bir çığır açan AK Parti, kentlerimize önemli hizmetler yapmıştır. Bizim dönemimizde yalnız bu arıtma tesisi ile yetinilmemiş, altyapı ile birlikte temiz su arıtma ve katı atık toplama tesisleri de yapım aşamasındadırlar. Halkımız partimizin ve özellikle Başbakanımızın açtığı ufukla birlikte gerçekleştirilen hizmetlerin farkındadır" şeklinde konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Kasım Keremullah Ceylan da hizmetlerinden dolayı Başkan Mervan Gül'e teşekkür ederek, "Sizi gerçekten kutluyorum. Döneminizde kalıcı bir çalışmaya imza attınız. Biz de hizmetlerimize Allah kısmet ederse bıraktığınız yerden devam edeceğiz. Kentimizi daha güzel daha iyi bir yere getirmek için bütün gücümüzle çalışarak halkımıza layık olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 20:42:16
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 12:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?