5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Asayiş Ekipler Amirliği kuruldu

SİİRT'TE ASAYİŞ EKİPLER AMİRLİĞİ KURULDU

Siirt Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş Ekipler Amirliği kuruldu. İl merkezinde de 8 adet mobil ekip oluşturuldu.

Ekiplerin göreve başlaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene, Emniyet Müdürlüğü teşkilatı ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Recep Güven, asayiş hizmetlerinin daha profesyonelce yürütüleceğini söyledi. Güven, "Asayiş hizmetlerini daha profesyonelce yürütebilmek amacıyla asayiş ekiplerini oluşturduk. Bu ekiplerimizde görev yapacak 25 personel ilimize geçici görevle geldikleri halde burada kalmak isteyen personelden oluşuyor" dedi.

Vali Musa Çolak da yaptığı konuşmada önleyici hizmet faaliyetinin bugüne kadar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, bundan sonra daha profesyonelce bir ekip tarafından yürütülmesi için Asayiş Resmi Ekipler Amirliği kurulduğunu söyledi. Vali Çolak, "Modern araçlar ve artan personel sayısı ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri, suç ve suçlularla etkin mücadele etmek amacıyla İlimizde Asayiş Resmi Ekipler

Amirliği kurulmuştur. Bu kapsamda talebimiz üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 8 araç ve20 personel takviyesi yapılmıştı" diye konuştu.

Vali Çolak desteklerinden dolayı İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a teşekkür etti. Daha sonra araçların kurdeleleri kesildi ve araçların anahtarları Vali Çolak tarafından emniyet personeline teslim edildi. Yeni ekiplerin göreve başlaması nedeniyle polis lokalinde de bir kurban kesilerek, yoksul vatandaşlara dağıtıldı.

SİİRT'TE ASAYİŞ EKİPLER AMİRLİĞİ KURULDU
SİİRT'TE ASAYİŞ EKİPLER AMİRLİĞİ KURULDU
SİİRT'TE ASAYİŞ EKİPLER AMİRLİĞİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 16:52:03
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?