3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Aşı günleri başladı çocukların neşesi kaçtı

Siirt’te, 25 Nisan-20 Mayıs tarihleri aralarında yapılacak olan "Kızamık Aşı Günleri" düzenlenen törenle başladı. Bahçelievler Sağlık Ocağı’nda düzenlenen törene, Vali Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Mervan Gül, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Siirt Valisi Murat Yıldırım, gezici sağlık ekiplerinin Siirt genelinde tek bir çocuk aşısız bırakamamak hedefinde olduklarını belirterek, "Hastalığın Türkiye’de yaygın görüldüğü ve her 3-4 yılda bir salgınlara sebeptir. Sağlık Bakanlığı’nca ülke genelinde 8.5 milyon bebek ve çocuğun aşılanması hedefleniyor. Kızamık aşı günleri kapsamında il genelinde 90 aşı ekibi, 7 denetim ekibi ve yaklaşık 250 kişiden oluşan sağlık personeliyle yürütülecek. Aşı kampanyasında mezralar dahil bütün yerleşim yerleri ziyaret edilecek ve burada yaşayan çocuklar aşılanacak. Bu amaç için de 31 araç kampanyada görevlendirildi" dedi.

Vali Yıldırım, çocukların sağlığı için vatandaşların ekiplere yardımcı olmalarını isteyerek, kampanyanın başarılı geçmesini diledi.

Siirt Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür ise amaçlarının Siirt’te kızamığı yok etmek olduğunu ifade ederek, "Kampanya sırasında daha önce aşılanmış olsalar bile 9 ay ile 14 yaş grubundaki okul öncesi çocukları, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri ve okul çağında olup da okula devam etmeyen çocuklar aşılanacak. Ev ev dolaşarak ve çeşitle yerde oluşturulan birimler vasıtasıyla aşı seferberliğimiz gerçekleştiriliyor. Aşı kampanyası sırasında tüm anne ve babaların çocuklarını aşılatmaları, sağlıklı nesiller yetiştirmek açısından çok önemlidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:17:34
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?