4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Aşiret kavgası barışla son buldu

Siirt'te geçtiğimiz günlerde 11 kişinin yaralanmasına ve 8 kişinin gözaltına alınmasına yol açan aşiret kavgasında Dideran ve Tomi aşiretleri, Şeyh Muhiddi ile Belediye Başkanı Mervan Gül tarafından verilen iftar yemeğinde el sıkışarak barıştırıldı. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun olan aşiretler arasındaki anlaşmazlıklar, artık yerini barışa bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde aralarında yaşanan husumet nedeniyle çıkan ve 11 kişinin yaralandığı Dideran ile Tomi aşiretleri mensupları arasındaki kavga barışla sonlandırıldı. Belediye Başkanı Mervan Gül ve Meclis üyelerinin girişimleriyle ikna edilen taraflar, verilen iftar yemeğinde biraraya geldiler. Şeyh Muhiddin'in evinde verilen iftar yemeğine, Belediye Başkanı Mervan Gül, barışın sağlanmasında büyük emekleri geçen Belediye Meclis üyeleri, Dideran aşireti lideri Mirza Tetik, Tomi aşireti lideri Bayram Yontaş Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda her iki aşiretin mensupları katıldı. Şeyh Muhiddin tarafından okunan duanın ardından el sıkışıp birbirlerine sarılan aşiret üyeleri verilen iftar yemeğinde yan yana oturup birlikte oruçlarını açtı. 

Belediye Başkanı Mervan Gül, barışa vesile olmaktan büyük bir sevinç duyduğunu ifade ederek, "Dideran ve Tomi aşiretleri arasında yaşanan kavga bizleri olduğu kadar Siirt halkını da üzmüştü. Ama bu aşiretler büyük olduklarını burada ifade ederek, gerçek yolu bularak barışı seçtiler. Aşiretleri barıştırarak bir başka insanın yaralanmasını, bir başka insanın ölmesini engellemiş olduk. Her iki aşireti göstermiş oldukları yakın ilgi ve anlayıştan dolayı tebrik eder, barışın hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?