5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Aşırı ilgi zararlı

Eğitimci-Yazar Oğuz Sargın, ilgisizlik kadar, aşırı ilginin de çocuklar için zararlı olduğunu belirtti.

Sargın, "Çocuğumuzun başarısının; o, öğretmeni ve ailesinden oluşan sac ayağının dengede durmasına bağlı olduğunu unutmayalım'' ifadelerini kullandı.

Özel bir dershanenin Siirt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği "Sınav Kazandıran Aile" adlı konferansına konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Oğuz Sargın, ailelerin sınav öncesi ve sonrası çocuklara nasıl davranması gerektiğini anlattı.

Başarının öğrenci, öğretmen ve aileden oluşan sac ayağının dengede durmasına bağlı olduğunu belirten Sargın, "Çocuğumuzun başarılı olmasını istiyorsak, bunun o, öğretmeni ve biz yani ailesinden oluşan sac ayağının dengede durmasına bağlı olduğunu unutmayalım. Bu dengenin bir şekilde bozulması çocuğun aleyhinedir. Çocuğa karşı ilgisiz durmak, onunla ilgilenmemek, ailenin de çocuğun da kendi hayatını yaşamaları ne kadar zararlı ise, ona baskıya varacak aşırı ilgi de o kadar zararlıdır. Bu hassas dengeyi iyi tutturup, öyle devam ettirmek gerekiyor. Bunu sağlamanın temel şartlarından biri de öğretmen aile işbirliğidir" dedi.

Sargın, ailelerin çocuklarını büyütürken yaptıkları en büyük yanlışlıklardan birinin de, ona başka çocukları örnek göstermek olduğunu belirterek, ailelerin bundan mutlaka kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 14:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?