5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Asker ve gerillaya yemek vereceğim

SERBEST BIRAKILAN SELİM SADAK'TAN AÇIKLAMALAR

Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, belediye binası önünde yaptığı konuşmada, "Bu ülke demokratikleşecek, Ergenekon çocukları açıkta kalacak" dedi.

11 ilde eş zamanlı yürütülen KCK operasyonu kapsamında perşembe günü gözaltına alınıp Diyarbakır'a götürülen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından bugün 30 araçlık konvoyla kente döndü. Yaklaşık bin kişinin belediye önünde karşıladığı Sadak, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, ülkeye barışın şu anda tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler tarafından getirileceğini öne sürdü. "Bu ülke demokratikleşecek ve Ergenekon çocukları açıkta kalacak" diyen Sadak, "Gabar Dağı'nın tam ortasında Mehmetçik ile 'gerilla'ya ortak yemek düzenleyeceğim. Mesir Kesin düzenleyeceğim. İşte bundan korkanlar Selim Sadak'ı halktan koparmak istiyorlar. Koparamazlar. Bu ülke demokratikleşecek, bu ülke barışına ulaşacak, Ergenekon çocukları açıkta kalacaktır. Ben Türkiye'nin aydınlarına, yazarlarına, siyasetçilerine seslenmek istiyorum. Siirt'e gelsinler. Siirt'in sosyolojik yapısından Kürdün, Türkün ve Arap'ından oluşan bu coğrafyada barışı sağlayarak, barış ışıklarını tüm Anadolu'ya yayalım" dedi.

Gözaltına alınma nedeni konusuna da değinen Sadak, "Belki tavuk ya da birkaç yumurta çalmaktandır dedim. Selim Sadak, Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'la görüşmüş. Gel de bu eşeği bu kapıdan geçir. Zübeyir Aydar, Siirt milletvekili. Onunla birlikte parlamentoda çalıştım. Keşke imkanım olsa da şimdi ona 5 kasa zivzik narı yollasaydım. Çünkü her bayram çocuklarıma Belçika'dan şeker gönderiyor. Aile dostumdur, çalışma arkadaşımdır. Benim Zübeyir Aydar'la görüştüğüm dostane arkadaşlık ilişkisidir" diye konuştu."Tahriklere kapılmayalım" diyen Sadak, taş ve molotofkokteyli atılmamasını ve provokatörlerin oyununa gelinmemesini istedi.

Sadak'ın konuşmasından önce BDP İl Başkanı Selahattin Cengiz de bir konuşma yaptı. Cengiz, AK Parti'nin tutumunu eleştirerek, partinin başvurduğu bu yöntemlerle Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümünün önünü tıkadığını iddia etti.

Sadak'ın konuşması ise sık sık "Barışa uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganlarla kesildi. Kalabalık, konuşmaların ardından sessizce dağıldı.

SERBEST BIRAKILAN SELİM SADAK'TAN AÇIKLAMALAR
SERBEST BIRAKILAN SELİM SADAK'TAN AÇIKLAMALAR
SERBEST BIRAKILAN SELİM SADAK'TAN AÇIKLAMALAR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 17:30:01
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 23:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?