5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Astsubay anısına Şehit Köşesi

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyü bölgesinde 1994 yılında şehit olan Astsubay Hacı İbrahim Yılmaz için yaptırılan 'Şehit Köşesi' törenle açıldı.

1 Eylül 1994 tarihinde Şirvan'a bağlı Cevizlik köyü bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üstçavuş Hacı İbrahim Yılmaz'ın adının verildiği Oya köyündeki Şehit Jandarma Astsubay Hacı İbrahim Yılmaz İlköğretim Okulu'nda, şehidin anısına 3. Komando Tugay Komutanlığı'nın sağladığı destekle yaptırılan 'Şehit Köşesi' düzenlenen törenle açıldı.

Törene Siirt Vali yardımcısı Hamdi Üncü, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Şirvan Kaymakamı Mustafa Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, mülki ve askeri erkan, okulun öğretmen ve öğrencileri ile köy halkı katıldı. Okula verdiği destekten dolayı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş'a teşekkür eden Vali yardımcısı Hamdi Üncü, "Bugün anlamlı ve bir o kadar da önemli bir buluşmanın tanığıyız.

Kahraman şehidimiz Jandarma Astsubay Hacı İbrahim Yılmaz'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, onun anısına bu okulumuzda yetişecek genç kuşakların ülkemizin birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne ve geleceğine dönük eğitim almaları için Tugay Komutanımız Tuğgeneral Özhan Ayaş'a, verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şehidimizin aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.
Törende yapılan konuşmalardan sonra okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo başarıyla sunuldu. Ardından öğrenciler tarafından okunan şiir ve türkülerle tören sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?