5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ata'nın Siirt'e gelişinin 93. yılı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Siirt'te teşriflerinin 93. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Vali Necati Şentürk, Atatürk'ün Siirt'e teşrif tarihinin yanlış bilindiğini ve kutlama törenlerinin önümüzdeki yıldan itibaren 27 Kasım tarihinde yapılacağını belirtti.

Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen ikinci törende şeref defteri Siirt Valisi Necati Şentürk ve 3. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen tarafından imzalandı. Vali Şentürk şeref defterine, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran ruhu canlandırmaya ve yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını yazdı.

Valilik adına konuşmayı Zübeyde Hanım Lisesi Müdürü Tacettin Eryeşil yaptı. Eryeşil, vatan uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen ataların yolundan ilerlendiğini belirterek, "Senin ve ülkenin uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen atalarımızın yolunda ilerliyoruz. İlim ve fen yolunda daima ileriye gideceğiz. Bunun için gerekli olan asil kan damarlarımızda mevcuttur" dedi.

Siirt İlim Spor Araştırmaları Vakfı sanatçısı Lütfü Turşak'ın konserinin ardından kutlama törenleri Siirt'in yakın tarihini yansıtan fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Vali Necati Şentürk, kutlama törenlerinin ardından yaptığı açıklamada, kutlama törenlerinin yanlış tarihte düzenlendiğine inandıklarını ve muhtemelen önümüzdeki yıldan itibaren bu tarihin değiştirileceğini açıkladı.

Vali Şentürk, "Atatürk'ün hatıralarını okudum. Atatürk yeni tarihle 27 Kasım 1916 tarihinde Siirt'e gelmiş. Türk Tarih Kurumu Yayınları arasında çıkan kitaplarda bu durum Atatürk'ün ağzından açık bir şekilde belirtiliyor. Türk Tarih Kurumu ve Genelkurmay Harp Dairesi Başkanlığı ile görüşerek, kutlama törenlerini 27 Kasım tarihine alacağız. Bu arada birkaç okulumuza 14 Eylül adını vermişiz. Bunların da adını 27 Kasım olarak değiştireceğiz" açıklamasını yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 01:35:00
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 01:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?