4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Aydınlar'dan devlet büyüklerine sitem

Muhsin ÇelebiSiirt'in Aydınlar (Tillo) İlçesi Belediye Başkanı Muhsin Çelebi, belediye olarak zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi. Başkan Çelebi, ilçede sorunların günden güne çoğaldığını, kısıtlı bir gelirle belediyeyi idare ettiklerini ifade ederek, Siirtli işadamlarına ve devlet büyüklerine seslendi. 

Siirt'in tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Tillo İlçesi'nin perişan halde olduğunu söyleyen Başkan Çelebi, ilçede muhtemel yangınlara müdahale edecek itfaiye araçlarının bile olmadığını dile getirerek, "İlçemiz dünyada tanınırken, belediyemiz şu an vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayacak kadar eksiklikler içinde. Allah korusun, ilçemizde bir yangın çıksa, o yangını söndürecek itfaiye aracımız yok. Acil bir hastamız olsa ambulans bulunmuyor. 14 işçi ve 5 memurla belediyeyi idare ediyoruz. Yetkililere sesleniyorum: Tillo İlçemiz, Türkiye'nin en büyük zatlarından İbrahim Hakkı Hz. Türbesi'nin bulunduğu yer. Buraya gelen turistler, bizim bu durumumuzu görünce ne düşünür? İlçemiz, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın memleketi. Siirtliler, eniştelerinden çok şey bekliyor. Belediyenin borçları oldukça çok. Bu şirin ve evliyalar diyarı ilçeye el uzatacak kimse yok mu?" şeklinde dert yandı. 

Aydınlar halkı ise, enişteleri olan Başbakan'dan ilçeye gereken yatırım ve destekleri istediklerini belirterek, "Bizim kimseden isteğimiz yok, sadece eniştemiz Başbakan Erdoğan'dan isteklerimiz var. Biz Başbakan Erdoğan'a gelin verdik. Şimdi buna karşılık biz de yatırım ve destek istiyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 16:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?