5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Aytaç'tan boykot çağrısı

İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama tepkiler artarak devam ediyor. Siirt Tüketiciler Derneği Başkanı M. Enver Aytaç vatandaşları İsrail ve ABD mallarını boykot etmeye ve tüketmemeye davet etti. Eğitim-Sen Siirt Şubesi de geçen hafta yaptıkları kokartlı kınama eyleminden sonra bir de yazılı açıklama yaparak, İsrail bir kez daha kınadı.

Siirt Tüketiciler Derneği Başkanı M. Enver Aytaç, yaptığı açıklamada İsrail'in bütün uluslararası hukuku ve insan hakları ilkelerini ihlal ettiğini belirtti. Aytaç, "İsrail bu tutumu ile uluslararası tüm hukuk kurallarını çiğnemiştir. İnsan hakları kurallarını değil, kavramın tümünü ayaklar altına almıştır. İlkel bir zihniyetle çoluk çocuk demeden, hastane, ibadethane ayırımı yapmadan, korumasız Filistinlilere saldırmaktadır. Başta ABD olmak üzere dünyanın güçlü devletleri halklarının vicdanlarının  aksine bu olaya seyirci kalmaktadır. Dernek olarak bu tutumu şiddetle kınıyor ve tüm tüketicileri İsrail mallarını ve her zaman ve zeminde İsrail'i destekleyen ABD mallarını tüketmemeye, bu malları boykot etmeye davet ediyoruz. Filistinlilere yapacağımız yardımların en anlamlılarından biri de, düşmanlarını desteklememek olacaktır" dedi.
Geçen hafta sonu tüm üyelerinin göğüslerinde İsrail'i kınayan kokartlarla derse girmesini sağlayan Eğitim-Sen Şube Başkanlığı ise yayınladığı bir açıklama ile İsrail'i bir kez daha kınadı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Filistin'de kan durmuyor, gözyaşı dinmiyor. İsrail devleti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüyor. Kabul etmediğimiz, savaş hukukuna dahi uymayan, insanlık suçu işleyen İsrail'in faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor. Acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemeyecek kadar
derin."
Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız da İsrail'i şiddetle kınadıklarını belirtti. Ayyıldız, "İsrail bütün dünya devletlerinin gözü önünde bir insanlık katliamı yapıyor. Bu güne kadar Hitler'i soykırım yapmasından dolayı kınayanlar, bugün aynı hareketin bir benzerini yapmaktan çekinmiyorlar. Birlik olarak kınıyor ve tüm üyelerimizi Filistinli kardeşlerimize maddi ve manevi destek olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 19:10:58
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 15:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?