5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Babadan son veda

Hakkari'de terör örgütünün yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit düşen Siirtli Er Kemal Özevin cenazesi memleketinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehidin cenazesine katılan binlerce vatandaş teröre lanet etti.

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda istihkam er olarak vatani görevini yapmakta iken, Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit düşen istihkam er Kemal Özevin, için Abdulhakim Sancak Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Cuma namazına müteakip düzenlenen törene, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Erker, Siirt Valisi Necati Şentürk, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Siirt İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in kıldırdığı cenaze namazında silah arkadaşları, akrabalarından ve dostlarından helallik istendi. Cenaze namazından sonra şehidin özgeçmişi okundu. Oğlunun tabutunun başında fenalık geçiren şehit babası Halil Özevin'e, Vali Şentürk ve Bakan Eker destek oldu. Tabutun başında nöbet tutan askerin gözyaşı döktüğü törende 3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Bayram Bozkurt bir konuşma yaptı.

Yüzbaşı Bozkurt " Kemal Özevin'in öncelikle 3 isteği vardı bu isteklerinden 1.'si komando olarak askerlik vazifesini yapmayı, 2.'si Şırnak veya Hakkari'de askerlik yapmak ve son isteği de şehit olmaktı, bu isteklerini daha önce kendisini ziyarete giden ailesi ile paylaşmıştı. Babası ziyareti sırasında ona diyor ki 'Biraz dikkatli ol. Son dönemde yola mayınlar döşeniyor. Dikkat et' diyor. O da babasına cevaben diyor ki 'Babacığım, ben keyif yapmak için gelmedim. Ben buraya şehit olmak için geldim. Eğer şehit olursam cenazem Siirt'e gelir. Yok gazi olur ve sağ kalırsam kendim gelirim. Ama gözleriniz beni aramasın' adeta kalbine gelen ilham yoluyla şehit olacağını biliyor, kendi yakınlarına akrabalarına bir veda mesajı veriyor. Hakikaten dediği gibi şehit oldu" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın başsağlığı mesajının okunduğu cenaze töreninde şehit Özevin'in cenazesi, binlerce vatandaş ve silah arkadaşları tarafından Şeyh Muhammed Kazım Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlığa kadar süren yürüyüşe, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Siirt Valisi Necati Şentürk, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Özhan Ayaş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, askeri ekran ve kamu kurum amirleri katıldı. Vatandaşlar yürüyüş boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrak bizim canımız", "Askere uzanan hain eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Mezarlıkta toplanan kalabalık sık sık tekbir ve salavat getirirken İl Müftüsü Gürle'nin duaları eşliğinde şehit, toprağa verildi. 3. Komando Tugay Komutanı Özhan Ayaş tarafından şehit babası Halil Özevin'e Türk bayrağı verildi. Bakan Eker daha sonra Çal Mahallesi'ndeki şehidin eski evinde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek şehit yakınlarının acısını paylaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eruh bilgili köyünde IP: 88.228.10.xxx Tarih : 30.05.2009 23:03:04

selam nasılsın baba sende bizim babamısın seni ogul mekanı cennet olsun ruh içinde yatsın amin