5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Babalar dikkat

BABALAR DİKKAT
Silik, zayıf kişilikli ve ilgisiz babaların çocuklarının suça eğilimli olduğu belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanlığının düzenlediği eğitim seminerinde konuşan davranış bilimleri uzmanı Kunter Kurt, çocukların suçlu duruma düşmemeleri için babaların daha duyarlı olmalarını istedi.

Kurumun konferans salonunda personel ve ailelerine yönelik olarak verilen seminerde davranış bilimleri uzmanı Kunter Kurt, öfke ve stres kontrolü, aile ve kurum içi sağlıklı iletişim gibi konularda bilgi verdi.

Mersin E Tipi Cezaevinde görev yaptığı sırada çeşitli araştırmalar yaptığını belirten uzman Kurt, "Cezaevinde bulunan vatandaşlar üzerinde çeşitli araştırmalar yaptım.Bu araştırmalarda şunu gördüm, çocuklar suça babalarından dolayı bulaşıyorlar. Sevgiyi de annelerinden öğreniyorlar. Silik, zayıf kişilikli, ilgisiz babaların çocukları suça eğilimli oluyor ve suça çok daha rahat bulaşabiliyorlar. Bu nedenle bütün babalardan çocukları ile daha fazla ilgilenmelerini istiyorum. Özellikle eşler arasındaki kavgaların çocuklara yansıtılmamasını istiyorum.Eşler için sıradan basit bir kavga çocukların ruhla yapısında çok şiddetli travmalara yol açabilir" dedi.

Albert Einştayn'ın ölümünden sonra beyninin incelendiğini ve normal insanların beyni gibi bulunduğunu belirten Kurt, şunları söyledi: "Önemli olan beynimizin tümünü kullanmaktır. İnsanlar beyinlerinin sağ ve sol loblarını aktif bir şekilde kullanamıyorlar. Ya sol beyin loblarını ya da sağ beyin loblarını kullanıyorlar. İkisini de daha aktif olarak kullanabilmek için her gün kullanmadığımız elimizle 10 dakika yazı yazalım şekiller çizelim. İlk sıralarda elbette bu şekiller ve yazılar çok anlamsız olacak.

Ancak zamanla da düzelecek. Bunu yaptığımız zamanda beynimizin her iki tarafını da aktif olarak kullanabilir hale gelecek ve verimliliğimiz artacaktır."
Kurt, insanın azmedeceği her şeyi yapabileceğini belirterek, seminer sırasında bir deneme yaptırdı.2 cm kalınlığındaki bir mermer parçasını bayan bir personele kırdırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu il başkan vekili Abdülcelil İlbaş da yaptığı konuşmada halkla birebir ilişki içerisinde olan bir kurumun personelin olarak bu tür eğitimlere daha çok ihtiyaç duyduklarını ve kurum olarak bu eğitimleri planladıklarını söyledi.
 

BABALAR DİKKAT
BABALAR DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 17:02:04
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 19:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?