5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bağış, incelemelerini tamamladı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Siirt'teki incelemelerini tamamladı.

Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Bakan Bağış, Siirt'teki Güres Caddesi'nde DTP seçim bürosu ziyaretinde kendisine tepki gösterilmesiyle ilgili açıklama yaparak, "Biz onların seviyesine inmedik " dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Kurtalan İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Hizmette ayrım yapmadıklarını belirten Bağış, "Eskiden elektrik doğunun neyine, doğuya komando batıya fabrika zihniyeti vardı. CHP zihniyeti vardı. Biz dedik ki, Edirne'ye ne hizmet gidiyorsa Kurtalan'a o hizmet gelecek. Bursa'ya ne hizmet gidiyorsa Siirt'e de Şırnak' a da o hizmet gidecek" şeklinde konuştu.

Bu konuda ülkenin dört bir yanında yapılan hizmetleri örnek gösteren Bakan Bağış, "Aynı toprakların çocuklarıyız. Biz ayırım yapmaya kalkarsak kendimizi inkar etmiş oluruz. O ayırımcılık yapanlar ne bu dünyada, ne öbür dünyada bize bakmaya yüzleri olur. Güres Caddesi'ni gezerken CHP'nin de DP'nin de, DTP'nin de seçim bürolarının önünden geçerken her birinin içine girdim. Oradaki kardeşlerimize dedim ki, farklı partilerde siyaset yapabiliriz, farklı fikirlerimiz olabilir, farklı düşüncelerimiz olabilir.

Demokratik bir mücadele içerisinde olabiliriz. Ama seçim gününe kadar, demokratik bir olgunluk içerisinde mücadelemizi yürütürüz. Seçimden sonra kim kazanırsa hep beraber onun etrafında kenetleniriz. Çünkü biz kardeşiz. Çünkü biz bu ülkenin bölünmesine müsaade edemeyiz, kardeşin kardeşi kırmasına izin veremeyiz. Çünkü başka Türkiye başka Siirt gidecek başka Türkiye yok. Dostlar çok acıdır biz kardeşiz dedik, onlar anlamak istemediler. Demokratik olgunluğa sığmayacak bir şekilde bize cevap vermeye kalktılar.

Tabi ki onların seviyesine inmedik. Tabi ki kardeşi kardeşe düşürmeye meraklı olanların seviyesine inmedik. Bu topraklarda yaşayan herkes benim kardeşimdir" ifadelerini kullandı.

Bakan Bağış, mitingin ardından Kurtalan ilçesinden ayrıldı.
Öte yandan Bakan Bağış, Güres Caddesi'nde bulunan DTP seçim bürosunu ziyareti ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Kasım Ceylan'ın kazanmaması halinde Siirt'in bölücülerin eline geçeceğini ileri sürdü. Bağış, "Ben ofislerine gittim. Kendi bürolarına gittim. Biz kardeşiz dedim. Farklı partilerde olabiliriz, ama biz kardeşiz dedim. Beni yuhaladılar. Bunu anlayamayacak, bunu anlayamadılar. Ayaklarına gittim" diye konuştu.

Başkan Adayı Ceylan da seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi yönündeki dileğini bir kez daha tekrarladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?