5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bakan Bağış'ın Siirt temasları

Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, Siirt'te sivil toplum örgütü yöneticileri ve kanaat önderlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada yatırımlar konusunda Doğu ile Batı arasında ayrım yapmadıklarını söyledi.

Siirt Öğretmen Evi'nde yapılan yemekli toplantıya AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, "Onları size arz ediyorum. Biliyorsunuz demokrasi tarihine damgasını vuran Sayın Genel Başkanımızın hayatında Siirt'in çok önemli yeri var, çok önemli hatıraları var.

Birincisi Siirt Meydanı'nda okuduğu bir şiir yüzünden, aslında o şiir bahaneydi. Aslında o şiir bir bahaneydi, İstanbul'daki muazzam başarılarından dolayı çekemeyenler, Siirt Meydanı'nda söylediği şiiri bahane ederek onu hapsetmeye kalktılar. Onu sizlerden, bizlerden kendi milletinden, seçmeninden, kendi yurdunun karar mekanizmalarından uzak tutmaya kalktılar. Ama gün geçti, zaman geçti ve zamanın sahibi o oyunu kuranlara her oyunun bir karşı oyunu olduğunu öyle gösterdi ki, o şiiri okuduğu meydanda onun seçim zaferini kutlamak
gene Siirtlilere nasip oldu. Yiğidi düştüğü yerden siz kaldırdınız, o yiğit de hiçbir zaman bunu unutmadı" dedi.

AK Parti döneminde Siirt'in Cumhuriyet döneminde görmediği yatırımları gördüğünü belirten Bağış, okul, yurt, duble yolların, konutların yapıldığını, suyun getirildiğini ve Siirt'in tanıtımı için NATO zirvesine katılan liderlere Siirt'te dokunmuş battaniye ve kilimler armağan edildiğini belirtti.
 
Kendi dönemlerinde Cumhuriyet tarihinde yapılmış okulların üçte birinin, hastanelerin de dörtte birinin yapıldığını ifade eden ve bölgeler, vatandaşlar arasında ayırım yapmadıklarını bildiren Bağış, "Edirne'de hangi kitabı verdiysek, Siirt'te de aynı kitabı verdik. Alevi kardeşlerimize hangi kitabı verdiysek Sünni kardeşlerimize de aynı kitabı verdik. Müslümanlara hangi hizmeti verdiysek, Musevi, Alevi, Ermeni ve Süryani vatandaşlarımıza da aynı hizmeti verdik. Bugün Türkiye için tarihi bir on güne girdik. Hepimizin büyük düşünmesinin vaktidir. Bu saydığım okullar, yollar, hastaneler, konutlar, dış politikada kazandıklarımız, İslam Konferansı, BM Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin 7 yılda çağ atladığının
göstergesidir. On gün sonra sandığa gittiğimiz zaman sadece Kasım Ceylan'ın başkan olup olmayacağına karar vermeyeceğiz. Türkiye çağ atlamaya devam mı etsin, yoksa o çağ dışı zihniyetlerin eline geri dönmesi için onların iştahları mı kabarsın; ona karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Düşünülemeyecek birçok çalışmaya imza attıklarını belirten ve Milli Eğitim bütçesinin Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçtiğini belirten Bakan Egemen Bağış, ''Hep nutuk dinlerdik siyasilerden. Yatırım kararlarına gelince, yatırımlar hepsi Batı'ya giderdi. Doğu'ya komando, Batı'ya fabrika. Biz ayırım yapmadık. Zaten yapamazdık bizim değerlerimize aykırı" diye konuştu.

2002 yılında Güneydoğu Anadolu'daki oy oranlarının Türkiye ortalamasının 10 puan gerisinde olduğunu ancak 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy alınırken Doğu ve Güneydoğu'da oy oranlarının yüzde 25'ten yüzde 60'a çıkardıklarını ifade eden Bağış, "Çünkü benim Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerim, onların etnik kimliğini, dilini kültürünü istismar edenlere, dur dediler. Onlar tercihlerini köylerine yol götüren, su götüren, çocuklarını modern tesislerde tedavi ettiren, okul sıralarına kitaplarını koyan imkanları olmayanlara sosyal güvenlik imkanı veren, onların derdiyle dertlenen AK Parti'yi tercih ettiler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve Siirt'in bütün sorunlarının bitmediğini kaydeden Bağış, "Ama hala biz insanlara umut olabiliyorsak, ama hala bugün Başbakanımız birinci parti olamazsak, siyaseti bırakırım diyebiliyorsa, kararlılıkla söyleyebiliyorsa bizim siyasete olan inancımızdandır. Çünkü bu milletin hiçbir zaman kendisine hizmet edenleri yarı yolda bırakmadığını biliyoruz. Bugün hala rahmetli Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı nasıl rahmetle yad ediyorsak, biz sizlerin bir şeyine talibiz o da Allah razı olsun. Yıllarca bu memlekete kurtuluş demişler, zam yapmışlar, dar boğaz demişler zam yapmışlar, reçete demişler zam yapmışlar en az zam yapılan dönem AK Parti iktidarı dönemi değil mi'' şeklinde devam etti.

Küresel krize rağmen ekonomiyi iyi yönettiklerini ve bankaların iflas etmediğini belirten Egemen Bağış Anayasa değişikliğine gideceklerini bildirdi. Bağış, şunları söyledi:
"29 Mart'ta göstereceğiniz performans çok ama çok önemlidir, Seçimlerden sonra Türkiye'ye yarışır, yakışır, Avrasya'ya ilham kaynağı olacak bir anayasaya ihtiyacımız var. Bunu muhalefet partileri ile işbirliği yaparak geçirmek istiyoruz. Türkiye'de nasıl 50 yılda çok şeyler değiştiyse, 50 yılda askeri darbelerle başbakanların asıldığı bir Türkiye değil artık. Artık Türkiye bir kolunu Avrupa Birliği'ne (AB) uzatmış, bir kolunu İslam Konferansı Örgütü'ne (İKO) uzatmış, genel sekreterliğini üstlenmiş, BM Güvenlik Konseyi üyesi olan dünyada hatırı sayılan birbirleriyle konuşamayan görüşemeyen liderleri bir araya getiren onları barıştıran uzlaştıran bir Türkiye Başbakanımız, adeta dünyanın vicdanın sesi bir barış elçisi. Haksızlıklara dur diyebilen ender liderlerden birisidir. "

Bunun durup dururken olmadığını ve CHP zihniyetinde olduğu gibi, ''Köylüye gaz lambası yeter, elektrik onların neyine, çocuğu cahil kalmasın'' demediklerini ve vatandaşa inandıklarını ifade eden Bakan Bağış, bölgeye okul ve maddi yardım yapıldığını ve Türkiye'nin kabuklarını kırması için çok çalıştıklarını belirtti.
Öğretmen Evi'ndeki toplantıdan sonra seçim bürosuna geçen Bakan Egemen Bağış burada da partililere seslendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:29:47
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 17:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?