8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Bakan Şimşek Siirt'te

BAKAN ŞİMŞEK SİİRT'TE

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle bölgede hak, özgürlük demokrasi mücadelesi yaptığını iddia edenlerin vatandaşına nasıl zulüm ettiğini, nasıl başka fikirlere tahammül göstermediğini herkesin gördüğünü söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Siirt Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik etkinliği, Başur fidanlığında yapıldı. Etkinliğe Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Siirt valisi Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkran, Siirtli işadamı Ethem Sancak, kamu kurum amirleri, eğitim camiası ve sendika üyeleri katıldı.

Bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Şimşek, "2002 yılında üniversite, milli eğitim, YurtKur yani eğitim ile ilgili bütün alanlara ayrılan kaynak, harcanan para yaklaşık 10-12 milyar lira iken; 2011 yılında bunu en az 50 milyar liradır. Çünkü eğitim, bizim en önemli alanımız. Biz insanımızı eğitirsek sadece herkese fırsat eşitliği tanımış olmayız. Aynı zamanda ülkemizin dünya ile rekabet ortamını sağlamış oluruz. Eğitimde kalite çok önemli

ve bu kaliteyi arttırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Burada sizlere de çok büyük iş düşüyor, eğitimde kalite dediğimiz zaman her şeyin başında içerik geliyor ve onunla birlikte içeriğin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktaran hocalarımız geliyor. Sayın Başbakanımızın her yerde söylediği yeni bir proje uygulamasında, yani kara tahtanın kaldırılıp yerine akıllı tahtalar getirilecek. Doğrudan doğruya çocuklarımız, önündeki bilgisayarlara ve ellerindeki tablet bilgisayarlara kablosuz bir

şekilde entegre olacak. Buna FATİH projesi diyoruz. İnşallah bu projemizi hayata geçirdiğimizde memleketimizin en ücra köşesindeki kardeşlerimiz geniş bant internet sayesinde İstanbul'da, Ankara'da özel kolejlerde aldığı eğitimin içeriğine ulaşabilecektir" dedi.

 

"ZORLA KEPENKLERİ İNDİRİP, OKUL YAKIP, TEHDİTLE OY TOPLAMAK, DEMOKRASİ DEĞİL"

Konuşmasında terör örgütü ve yandaşlarına yüklenen Bakan Şimşek, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Değerli kardeşlerim; aslında her şey ortada. Özellikle bu bölgede hak, özgürlük demokrasi mücadelesi yaptığını iddia edenlerin vatandaşına nasıl zulüm ettiğini, nasıl başka fikirlere tahammül göstermediğini her gün görüyorsunuz. Hakkari'de sabah namazından sonra imamımızı katledenler, daha yeni Cizre'de aynı şekilde İmam Hatip Lisesi öğrencilerini nasıl yakmaya çalıştılar. Siyasetin amacı

haklın huzuru, refahı değil midir? Kendi hemşehrisine, kendi vatandaşına zulmeden bunu sağlayabilir mi? Vatandaşa zorla kepenk kapattırarak, okul yakarak, şiddetle, tehditle, oy toplamakla nasıl demokrasi olur? Bu nasıl hak ve özgürlük arayışıdır? İşte bu bölgede de maalesef böyle bir yapı var. Batıda birileri burada ne olursa istismar ediyor, güneydoğuda da birileri beraber ortak fayda çerçevesinde burada ne olursa istismar ediyor. Bunlar çözüm istemiyor, bunlar hak, özgürlük, demokrasi de istemiyorlar.

Çünkü dertleri ileri demokrasi olsa, temel hak ve özgürlükler olsa, şu son 8.5 yılda bayağı bir gelişme sağlandı, o zaman şiddetin terörün azalması lazımdı. Eğer bir korelasyon varsa, bir ilişki varsa aşağıya doğru olması lazım. Demek ki dertleri farklı, çünkü onlar ancak bu şekilde kendilerini idame edebiliyorlar. Yani istismar olduğu müddetçe bunlar varlıklarını sürdürebilirler. İstismar bittiği gün, çözüm geldiği gün olmazlar. Bu bölgede olağanüstü hal vardı. İktidar olduk, 10 gün sonra kaldırdık.

Demek ki biz bunu doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin normalleşmesi lazım. Eskiden bu ülkeye talimat veriliyordu, Milli Güvenlik Kurulu vardı, sıkı yönetim döneminden kalan devlet güvenlik mahkemeleri vardı. Bunları biz kaldırdık" diye konuştu.

Bakan Şimşek, daha sonra Siirt'in Kurtalan ilçesine hareket etti.

BAKAN ŞİMŞEK SİİRT'TE
BAKAN ŞİMŞEK SİİRT'TE
BAKAN ŞİMŞEK SİİRT'TE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 21:37:04
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin IP: 78.187.200.xxx Tarih : 30.05.2011 21:57:15

kendini kandırırsın sen ancak memet afendi ve saz arkadaşı afif ne yaptınız siz doğuya hele söleyin bir artınız varmı ? size kıyamete kadar oy yok demokrat özerkliliğe devamız....