3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Başbakan'a 11 istek

Siirt’te, Başbakan’a sunulmak üzere, ilin sorunlarını içeren 11 istek dosyası hazırlandı. Konuyla ilgili,  Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) salonunda Siirt Valisi Murat Yıldırım başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, STSO Başkanı Güven Kuzu, iş adamları ve basın mensupları katıldı. Vali Yıldırım toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Başbakanımız ile bölgedeki 5 ilin vali ve iş adamlarının katılacağı bir toplantı düzenlenecek ve bu toplantıda illerdeki yatırım durumları görüşülecek. Biz de Siirt Valiliği olarak, Sayın Başbakanımız’a sunulmak üzere 11 dosya hazırladık. Her dosya bir sorunu ana hatlarıyla özetliyor. 20 civarındaki iş adamımızı toplantıya davet ettik. Sizlerle birlikte ilimizin sorunlarını tespit edeceğiz" dedi.

Altyapı, yatırım, eğitim, ulaşım, sanayileşme, turizm ve spor alanlarında karşılaşılan sorunların tek tek ele alındığı toplantıda, yatırımların yetersizliğini dile getiren STSO Başkanı Güven Kuzu, ilde eğitimden turizme kadar her alanda yatırım için ödenek sıkıntısı çekildiğini söyledi.
5084 Sayılı Teşvik Kanunu uyarınca, şimdiye kadar 4 başvurunun yapıldığının belirtildiği toplantıda, geri kalmış yörelerin 5084 sayılı yasadan yeterince yararlanması için yasa kapsamındaki iller arasında sınıflandırma yapılması, sigorta ve vergi indiriminin arttırılması ve teşvik için tanınan 5 yıllık sürenin 10 veya 15 yıla çıkarılması gerektiği dile getirildi.

Toplantıda ağırlıklı olarak ele alınan bir başka konu ise, Siirt’te bir üniversitenin kurulması oldu. Toplantıya katılanlar, Başbakan ve Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’dan yalnızca üniversite kurulmasının istenmesi gerektiğini ifade ettiler. Vali Yıldırım, üniversite konusunda Şubat ayı sonunda veya Mart ayı başlarında geniş katılımlı bir toplantı düzenleneceğini ve bu toplantıda konunun bütün boyutlarıyla ele alınacağını belirtti.

Vali Yıldırım, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ertelenen ziyaretinin bir hafta sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?