5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Başbakan'dan ev müjdesi

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşlar için 45 metrekarelik evler yapılacağının müjdesini verdi.

Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, 29 Mart seçimlerinde vatandaşlardan oy istedi. Belediyeciliğin kendi işleri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Gün birlik günüdür. Gün beraberlik günüdür. Son söz sizin. Karar sizin" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir geliri olmayan vatandaşlar için 45 metrekarelik evler yapmayı planladıklarını söyledi. Yapılacak olan evlere talip olacak olan vatandaşlardan peşinat alınmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Evler aylık 100 TL ödemeli ve 20 yıl vadeli olacak" diye konuştu. İktidara geldikten sonra eğitim, sağlık, adalet ve tarım gibi alanlarda büyük çalışmalar yaptıklarını ve önemli mesafeler aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Siirt'in eğitim alanında Türkiye genelinde hatırı sayılır iller arasına girdiğini kaydetti. "Öğrencileri kalabalık sınıflardan kurtardık" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz gelirken Siirt'te derslik başına düşen öğrenci sayısı 43'tü. Şu anda ise derslik başına 29 öğrenci düşüyor. 116 okulumuzda bilişim teknolojisi sınıfı var. Öğrencilerimize bedava kitap dağıtıyoruz. CHP diyor ki, hadi fakire kitap dağıtımını anladık, niye zengine veriyorsunuz? Öğrencinin fakiri zengini olmaz. İlköğretim ve orta öğretime giden öğrencilerimizin ailelerine eğitim yardımı yapıyoruz. İlköğretime giden erkek öğrencilere 20 TL, kız öğrencilere ise 25 TL veriyoruz. Orta öğretimde ise erkek öğrencilere 35, kız öğrencilere 45 TL veriyoruz. Burada pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Ama paranın gelenini anneye veriyoruz. Çünkü babaya versek duman olacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Siirt'e 250 öğrencili Polis Meslek Yüksek okulu açtıklarını, üniversite konusunda da önemli gelişmelerin yaşandığını vurguladı.
Şartlı nakil transferi kapsamında Siirt'e 21 trilyon para gönderdiklerini aktaran Başbakan Erdoğan, sağlık alanında da küçümsenmeyecek çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İktidara geldiklerinde 37,5 milyon SSK'lı vatandaşın 150 hastaneden hizmet aldığını aktaran Başbakan Erdoğan, son 6,5 yılda yaptıkları çalışmalarla bin 300 hastaneden hizmet görmeye başladıklarını belirtti. Konut alanında da Siirt'te önemli çalışmaların yapıldığını aktaran Başbakan Erdoğan, yapımı biten ve proje aşamasında olan konut sayısının 3 bin 378 olduğunu dile getirdi.

Siirt'e 127,5 trilyon tarımsal destek verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, KÖYDES Projesi kapsamında da 60 trilyonun Siirt'e aktarıldığını söyledi.
Siirtli vatandaşlardan Başkan Adayı Kasım Ceylan'a sahip çıkılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Biz nasıl ki sizin emanetinize sahip çıktık, nasıl ki sizin emanetinizi yücelttik, siz de size teslim ettiğim emanete sahip çıkın. Biz size efendi olmaya değil, sizin hizmetkarınız olmaya talibiz. Yeni bir heyecan, yeni bir aşkla hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Gelin 29 Mart'ta mührü AK Parti'ye basın" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ßoti ßoti IP: 78.161.243.xxx Tarih : 28.02.2009 20:43:34

Keşke şehiriçini dolaşsaydı da, o muhteşem çukurları ve şifalı çamurları görseydi SAYIN BAŞBAKAN? Şansa bak, şehiriçinde başıboş gezen hayvanlar, bugün inzivaya çekildiği için o hayvanları kimseler görmedi.