5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Başka bir ilde korumaya alınacaklar

Siirt'te yerel radyo istasyonunda arkadaşını ziyareti sırasında akrabalarının saldırısına uğrayan genç kızın annesi ve 12 yaşındaki kardeşi başka bir şehre yerleştirilecek. Genç kızı hastanede bıçakladığı iddia edilen amcası muayene için savcılığa başvurdu.

Siirt'te yerel bir radyo istasyonundaki arkadaşını ziyareti sırasında iddiaya göre akrabalarının saldırısına uğrayan ve üvey abisi S.E. tarafından radyonun bulunduğu 6. kattan atıldıktan sonra tedavi için götürüldüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde amcası tarafından bıçaklanan N.E. ile ilgili inceleme başlatan Siirt Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, annesi E.Ü. ile 12 yaşındaki kardeşi F.E.'yi can güvenlikleri olmadığı gerekçesi ile koruma altına almıştı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile eşiyle dini nikahlı bulunan N.E.'nin annesi E.Ü. ve kardeşi F.E. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken anne ve kardeşin can güvenliği halen tam olarak sağlanamadığı için annesinin başka bir ildeki sığınma evine kardeşinin de yine başka bir ildeki çocuk yetiştirme yurduna alınacağı öğrenildi.

6. kattan üvey abisi S.E. tarafından atıldığı ileri sürülen N.E. Siirt Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından vücudunda çok sayıda kırık ve kanama teşhisi ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Genç kız sedye ile hastaneye sevk edilirken yardım bahanesi ile sedyeye yaklaşıp daha sonra kızı bıçaklayan amca A.E. güvenlik görevlileri ve polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan amca A.E.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduğu bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?