5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Başkan Sadak mazbatasını aldı

Siirt Belediye Başkanlığı'na seçilen Selim Sadak, mazbatasını alarak görevine başladı.

Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir grupla birlikte adliyeye gelen DTP'li Selim Sadak, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin olaysız geçmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Sadak, "Demokrasinin demokratik işleyişin olmazsa olmaz olanı bir seçim yaşadık. Olaysız bir seçim kampanyası yaşamış olmamız ve bu gün Siirt halkının seçimini bizden yana olması bize çok ağır bir görev vermiştir. Ben ve çalışma arkadaşlarımla birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Bu gün böylesi adil bir
seçim geçmesi, Siirt seçim kurulunun ve Siirt yargısının çok rol oynadığına inanıyorum. Her yerde keşke yargı böyle davransaydı" dedi.

Daha sonra belediye hizmet binası önüne geçen Sadak'ı, belediye önünde vatandaşlar zılgıtlarla karşıladı. Sadak, seçimlerin demokrasinin bir zaferi olduğunu belirterek vaatlerinin arkasında olduklarını söyledi. Sadak, "Şimdi bazıları diyor ki verdikleri vaatleri yerine getirmeyecekler. Hayır, biz bu güne kadar verdiğimiz vaatlerin arkasındayız yarında arkasında olacağız ve 5 yıla kadarda arkasında olacak ve o vaatlerimizi yerine getireceğiz. o kitapçıkta kısa olarak sıraladığımız programlarımızı sizin destekleriniz ile harfi harfine uygulayacağımıza herkes inanmalıdır" diye konuştu.

Sadak, belediye makam odasına geçerek görevi Başkanvekili Aydın Gülcan'dan, görevi devraldı. Gülcan, "Demokraside olmazsa olmaz olan ayağı seçimlerdir, seçim olmayan bir ülkede veya da bir ilde demokrasiden söz etmek mümkün değildir. İnsan hakları her ne düzeyde olursa olsun eğer o ülkede seçimler yoksa demokrasi yoktur eşitlik yoktur. Bu sebeple Siirt ilimizde de seçim olmuştur halkın tercihi olmuştur, bu seçime saygımız var halkın verdiği karar ne olursa olsun bu kadar saygı göstermemiz lazım bu konuda bizde halkın tercihine saygılıyız. Yeni Belediye Başkanımızı kutluyoruz ve başarılar diliyoruz. Herkesin huzurunda Siirt Belediyesinin temsili olan mührü teslim ediyorum. Bundan sonra kendisini makama davet ediyorum benim görevim buraya kadar" şeklinde konuştu.
Sadak, daha sonra kutlamaları kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
heval teyfik IP: 78.187.10.xxx Tarih : 17.04.2009 16:10:15

slm selim sadak yeni görevinde başarılar dileriz  tarsus gençlik kolları dtp li gençlerin  slmlarını sunmaktan büyük onur duyarım