5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Başkan'dan açıklama

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, belediyenin temizlik ihalesini üstlenen firmanın çıkarttığı 48 işçinin yaptığı eylem üzerine yaptığı açıklamada olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Başkan Sadak, Belediye Meclisi'nin aylık toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada olayla alakalarının olmadığını belirterek, "Temizlik şirketiyle yapılan sözleşme gereği kimi çalıştırıp çalıştırmayacağı konusunda herhangi bir yaptırımımız yoktur. Sadece temizlik konusunda mahallelerde temizlik kültürü üzerine bayanlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacak bayanlar çalıştırılması yönünde ortak kararımız var.

Tekrar söylüyorum. Benim bu çıkartılan işçiler konusunda hiçbir ilgim olmadığını belirtmek istiyorum. Açıklama işçilerin en doğal hakkıdır. Olay fiziki şiddete ve hakarete dönüşmediği sürece demokratik tepki göstermek herkesin en doğal hakkıdır. İşçilerin kendi haklarını aramaları için gerekirse onlarla birlikte yürüyebilirim. Benim tek hedefim ilimizi temiz tutmaktır. Benim de temizlik şirketinden tek isteğim odur. Onlar benden para istesinler ben de onlardan temizlik isteyeyim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?