5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Başkandan örgütlenme çağrısı

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SADAK:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kısa adı BAĞ-ÇEV-DER derneği tarafından verilen çiğ köfte partisinde yaptığı konuşmada demokratik yaşamın sağlanabilmesi için her alanda örgütlenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Düzenlenen partiye dernek üyelerinin yanı sıra Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Ali Kayar, BDP Belediye Meclis üyeleri katıldı. Yapılan gecede Dernek Sekreteri İzzettin Oktay, derneğin son bir yıl içinde yaptığı kültür, sanat ve eğitim alanlarındaki faaliyetlerini anlattı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Sadak, bölgede ve özelde Siirt'te olmak üzere sivil toplum örgütlülüğün az olduğunu ifade ederek gerek dernek gerekse diğer kurumların demokratik bir toplum için olmazsa olmazlardan olduğunu söyledi. Sadak; "Bu tür kurumları, özellikle son aylarda bölgede yükselen fuhuş, kumar, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkların önüne geçebilmesi için halk adına bir şans olarak değerlendiriyorum" dedi.

Konuşmasının son bölümde Sadak, örgütlenme, eğitim ve yardımlaşma alanlarında her kesin bir çatı altında toplanması gerektiğini ifade ederek, bu kurumların sorunları çözme yeri olması gerektiğini ve demokratik yaşam seviyesinin yükseltilebilmesi için her alanda halkın örgütlenerek kurumsallaşması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SADAK:
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 20:26:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 10:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?