5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bayındırlık müdürü görevden alındı

SİİRT BAYINDIRLIK MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Çeşitli kurumlara ait atama kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'ye göre Siirt Bayındırlık ve İskan İl Müdürü görevden alındı. Yerine kimin atanacağı konusunda bilgiye yer verilmedi.

Daha önce boşalan Eskişehir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne, Siirt Bayındırlık ve İskan Müdürü Habib Bulguroğlu'nun atanması ile 02.02.2008 tarihinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın onayı ile 1. derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Siirt Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne Erdinç Demirel atanmıştı. 03.06.2009 tarihinde Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma ve teknik takip sonucu Bayındırlık Müdürlüğü'nün yaptığı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiası

ile düzenlenen "Bal peteği" operasyonu kapsamında Bayındırlık ve İskan Müdürü Erdinç Demirel'in de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. 3 ay kadar bir süre tutuklu olarak cezaevinde yattıktan sonra ekim ayında tahliye olan Demirel, tekrar eski görevine iade edildi fakat göreve başlamasından yaklaşık bir ay sonra geçici görevle Ankara merkezde görevlendirildi.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de "Siirt Bayındırlık ve İskan Müdürü Erdinç Demirel'in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 Sayılı Kanunu'nun 2. maddesi gereğince uygun görülmüştür" şeklinde yer aldı.

Siirt Bayındırlık ve İskan Müdürü Erdinç Demirel'in görevinden alındığı açıklanırken boşalan Siirt Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne henüz kimin atanacağı açıklanmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 17:30:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 23:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?