5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Baykan alternatif ürün arayışında

BAYKAN'DA ALTERNATİF TARIM

Siirt'in Baykan ilçesinde geleneksel tarım ürünlerinin yerine yeni alternatif ürünlerin deneneceği belirtildi.

Baykan Kaymakamı Murat Süzen, kapari ile başladıkları çalışmaların jojoba bitkisi, çilek, kiraz ve mantarla devam edeceğini söyledi.

Uygulamaya koydukları kapari bitkisi tarımını geliştirme projesinin çok iyi bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Süzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunu yetiştirilmesi çok kolay olan ve her zaman pazar bulabilen yağ üretiminde kullanılan jojoba bitkisi, mantar yetiştiriciliği ve diğer alternatif oluşturacak ürünler takip edecek. Bugün ülkemizde yağ üretiminde kullanılan bitkilerin bulunmasında sıkıntı çekiliyorsa biz neden bunların tarımını yapmayalım? Amacımız halkımızın geleneksel olarak yaptığı ancak, yeterli verimi alamadığı ve ekonomik olmayan tarımsal ürünler yerine, ilçemizin toprağına, mikro klimasına uygun, her zaman pazar bulunabilen ekonomik açıdan daha yüksek bir getiriye sahip ürünleri halkımıza tanıtmak ve onları bu bitkilerin tarımına yöneltmektir. Buğdaydan Konya'da daha yüksek verim veriyorsa buğday tarımı Konya'da yapılsın, Baykan'da yapılmasın. Ama onun yerine çok daha iyi getirisi olan ürünlerin tarımı yapılsın" dedi.

Kaymakam Süzen, jojoba bitkisi ve mantar yetiştiriciliği için hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve mantar yetiştiriciliği için 100 metrekarelik bir yerin belirlendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 09:23:03
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 09:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?