5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Baykan imamdan örnek davranış

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Sarıdana köyüne atanan İmam Ali Filiz, yaptığı çalışmalarla hem köylünün takdirini topladı ve hem de köyün çehresini değiştirdi.

Baykan'ın Sarıdana köyünde görev yapan ve on parmağında on marifet olan İmam Ali Filiz, köy okulunun ve çeşmesinin onarımından oyun parkına, köyü tanıtan levhalardan ağaç dikimine kadar el atmadık iş bırakmadı. Antalyalı olduğunu belirten İmam Filiz iki yıl önce atandığı Sarıdana köyünün eksikliklerini köylülerle birlikte tespit ettiklerini belirterek, "Köyde yaşayan bir insan olarak her eksikliğin giderilmesinde bize düşen görevler olduğu inancındayım. Bu nedenle cami ve okulun onarım ve boya çalışmalarını gerçekleştirdim. Elim işe yatkın olduğu için daha sonra da çocuklara bir oyun parkı yaptım. Köy çeşmesini onardık. Köyü tanıtan levhalar hazırlayarak diktim. Köyümüzde yeşilliğin az olduğunu görerek uygun alanlara 150 adet boylu ağacın dikimini gerçekleştirdim. Bu bölgede çalışmaktan, bu insanlara hizmet etmekten memnunum. Ailemle birlikte köylülerle kaynaştık" dedi.

30 haneli 150 nüfuslu köyün Muhtarı Ahmet Çarboğa da imamlarından çok memnun olduklarını ifade etti. Çarboğa, şunları söyledi:
"Böyle imam her köyün başına. Köyün ve köylünün her işine koşuyor. İmamın köyümüze atanmasını sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."
Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen İmam Filiz'in örnek bir imam modeli oluşturduğunu belirterek, "Bu hocamız bizim idealimizdeki örnek imam modelini oluşturuyor. Umuyorum ki bu çalışmalar diğer personelimize örnek olur" ifadelerini kullandı.
İmamı takdir belgesi ile ödüllendirdiğini belirten Baykan Kaymakamı Zafer Coşkun ise, "Bu imamımız köylüyle adeta kenetlenmiş durumda. Köylü kendisinden çok memnun. Biz de yaptığı çalışmaları göz önünde bulundurarak kendisini takdirname ile taltif ettik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?