5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Baykan'da şehitlik açıldı

BAYKAN'DA ŞEHİTLİK AÇILIŞI

Siirt'in Baykan ilçesi Ulaştı köyünde 1986 yılında bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen 4 vatandaş için yaptırılan şehitlik için açılışı töreni düzenlendi. Vali Necati Şentürk, Türkiye'de yaşayan herkesin aynı inancı paylaştığını, aynı değerlere sahip olduğunu ve ülkeyi birlikte kurduğunu vurgulayarak, "Siz Siirtli, ben Erzincanlı, paşamız Çanakkaleli ama aramızda bir fark yok" dedi.

Ulaştı ve civar köylerden gelen kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılışta bir konuşma yapan Siirt Valisi Necati Şentürk, Türk milletinin tarih boyunca esir olmadığını belirterek, "Galiçya'da, Çanakkale'de, Trablugarp'ta kısacası birçok cephede savaştık, ancak esir düşmedik, esareti kabul etmedik. Biz, bu devleti birlikte kurduk. Ailelere baktığımızda hemen her ailede bir şehit vardır. Siz, Siirtli, Ben Erzincanlı, Paşamız da Çanakkaleli. Ama aramızda bir fark yok. Aynı inancı, aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu ülkeyi, biz birlikte kurduk. Biz bin yıldan beri de birlikte yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Biriz beraberiz. Allah bizi kardeş kılmış. Kimse bunu bozamaz. Burada hamile kadını şehit etmişler" diye konuştu.

Törende daha sonra Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Vali Şentürk, 4 ferdini terör örgütünün saldırısında kaybeden Hazar ailesi ile sohbet ederek onları teselli etti.

19 Mart 1986 tarihinde Ulaştı Köyü Muhtarı Resul Hazar'ın evine saldırı düzenleyen terör örgütü PKK mensupları biri anne karnında bebek olmak üzere aynı aileden Nazime(32), Ramazan(5), Şerif(7 ) ve biri doğmamış bebek olmak üzere 4 kişiyi katletmişti. Olayda 3 kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan 13 Nisan 2009 tarihinde Doğubeyazıt'ta vatani görevini yaparken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Mehfi Epgüneş'in ailesi, şehit çocukları ile ilgili işlemlerin şimdiye kadar tamamlanmadığını ve mezarının da yapılmadığını belirterek Vali Necati Şentürk'ten yardım istediler. Şehitlik açılış törenine, Vali Necati Şentürk, 3. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Baykan Kaymakamı Murat Süzen ve vatandaşlar katıldı.

BAYKAN'DA ŞEHİTLİK AÇILIŞI
BAYKAN'DA ŞEHİTLİK AÇILIŞI
BAYKAN'DA ŞEHİTLİK AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:49:01
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?