5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

BDP'den referanduma boykot mitingi

SİİRT'TE BDP'DEN 'REFERANDUMU BOYKOT' MİTİNGİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak Siirt'te referandum mitingine katıldı.

BDP Siirt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Referandumu boykot' mitingine katılmak için Siirt'e gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, siyasi yasaklı bağımsız Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, diğer belediye başkanları ve bazı parti üyeleri, gece saat 20.30'da BDP il binası önünde partilileri selamladılar. Parti binası ve çevresinde alınan yoğun güvelik önlemleri arasında yapılan mitingde terör örgütü PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri, PKK'lıların fotoğraflarının yer aldığı afişler açıldı. Polisin uyarıları sonucu Öcalan ve örgüt üyelerinin resimlerinin bulunduğu afişler indirildi. BDP Genel Başkan yardımcısı Gültan Kışanak mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Erdoğan 8 yıldır bu demokrasiye işlediği suçları bu sandıkta temizlemeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

Kışanak, "Erdoğan, Diyarbakır'da halk demokratik tepkisini gösterdiğinde, Erdoğan talimat verdi, dedi ki kadın da olsa çocuk da olsa gerekeni yapın. Biz bu halka hiç kimsenin terörist demesine izin vermeyeceğiz. Siz olayla hiç ilgilenmeyin, Siirt'in gösterdiği bu coşku birilerine dert oldu. Bizim bu onurlu davranışımız elbet bir gün onlara örnek olacaktır, onun için siz yolunuza devam edin. Sayın Öcalan da bu barış çabasına takdir buluyor. Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çağrısı üzerine PKK bir eylemsizlik kararı aldı. 6 gündür parmaklarını tetikten çekti gerilla. Biz diyoruz ki gelin artık bu kanı ve gözyaşını durduralım. Siz de parmaklarınızı tetikten çekin.

Erdoğan emrindeki polisine, özel timine sen de artık 'parmaklarını tetikten çek' desin ki bu ülkede artık silahlar konuşmasın. Bu barış orduda daha gencecik Türk evlatlarının can güvencesidir. Biz onların da ölmesini istemiyoruz. Erdoğan bu Anayasa'yı yama yapıp ömrünü uzatmak istiyor. Ama biz o sandıkları Ankara'ya boş göndereceğiz, o sandıklara ne 'Evet' ne de 'Hayır' o sandıkları halkımız buradan boş gönderecekler. Şimdi bugünlerde diyorlar ki ateşkes ilan edildi. PKK eylemsizlik kararı aldı. BDP boykot kararından vazgeçecek. Biz biliyoruz ki bizim bu boykot kararımız bu ülkedeki barış mücadelesinin teminatıdır. Biz boykot kararımızı o kadar güçlü bir şekilde açığa çıkaracağız ki barış yolunu açacağız. Eğer biz bu mücadeleyi bırakırsak biliyoruz ki siz bu ülkeye barış getiremeyeceksiniz. Onun için halkımız bu referandum oylamasında bu boykot kararımızı barışa giden yolun en önemli müvadelesi olarak görmelidir. Ben inanıyorum ki sizin bu onurlu mücadeleniz karşısında onlar da bir gün insanlığı öğrenecekler.

Bu halkı kandırmak için her gün televizyonlara çıkan demokrasiden bahseden Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Gelsin bu meydanı görsün, bu halk ne istiyor görsün, bu halk demokratik özgürlüğünü kullanıyor. Erdoğan'ın seçtiği İçişleri Bakanı, emniyet mensupları burada bu halkın seçtiği hakkettiklerine saygıyı göstermiyorlar. Ama gösterecekler bir gün" dedi.

Belediye Başkanı Selim Sadak Batman'da yürütülmekte olan DİKA toplantısından dolayı kısa bir konuşma yaparak miting alanından erken ayrıldı. Miting alanına giren 2 kişi sabıka kaydı sorgulaması yapılmak üzere emniyete götürülürken, miting gece geç saatlerde olaysız sona erdi.

SİİRT'TE BDP'DEN 'REFERANDUMU BOYKOT' MİTİNGİ
SİİRT'TE BDP'DEN 'REFERANDUMU BOYKOT' MİTİNGİ
SİİRT'TE BDP'DEN 'REFERANDUMU BOYKOT' MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 10:58:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?