5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

BDP'nin açılışına PKK'lılar da katıldı

SİİRT'TE BDP İL BAŞKANLIĞI, ESKİ DTP'Lİ YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE AÇILDI

Siirt'te Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Mithat Öktüren Caddesi üzerinde bulunan Özel İdare iş hanında bulunan kapatılan DTP'nin yerinde hizmet verecek olan parti binasının açılışı için davullu zurnalı bir tören düzenlendi. Kadınlı erkekli kalabalık bir partili grup, iş hanının önünde, davul zurna eşliğinde halay ve zılgıt çekti. Parti Başkanı Selahattin Cengiz'in konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Selim Sadak, bundan sonra herkesin taş atmaktan çekinmesini istedi.

Sadak, "Her ne kadar kağıt üzerinde siyasi yasaklı olsam da fiili olarak halkımın yanında ve hizmetindeyim. Siirt'in gelişmesi ve barışın sağlanması için, Kürt, Türk, Arap farkı gözetmeksizin Siirt'i bir barış kenti yapacağız. Bunun bütün Türkiye'ye örnek olması için çaba sarf edeceğiz. Parti kapatmayla işler hallolmaz. Halkın söylediklerine kulak vermek gerekiyor. Ben de halkımdan yana taraf olacağım. Sizden rica ediyorum, taşa yanaşmayın, taş atmaktan ve şiddetten uzak durun. Rantçıların ekmeğine yağ sürmeyin. Bu süreci baltalamak istiyorlar. Ama biz bu provokasyonlaragelmeyelim. 6 parti kapatıldı. Bunların arasında en fazla beni üzen DTP oldu. Çünkü bu partinin kuruluşunda 7 ay gece gündüz çalıştım. O, halkın partisiydi" dedi

Törene, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı Memet Melih Oktay, Mahmur kampından gelenler, kapatılan DTP'li il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

SİİRT'TE BDP İL BAŞKANLIĞI, ESKİ DTP'Lİ YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE AÇILDI
SİİRT'TE BDP İL BAŞKANLIĞI, ESKİ DTP'Lİ YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:32:02
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 19:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?