4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Beğendik beldesi hizmet bekliyor

Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesinde yaşayan vatandaşlar, yol ve su sıkıntısı çekiyor. Beğendik Belediye Başkanı Ali Osman Seçuk, yıllardan beri yol ve içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.


Pervari ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Beğendik Beldesi, yıllardır ulaşım ve içme suyu sağlamakta zorluk çekiyor.

1.5 kilometrekarelik bir alanda kurulan ve 3 bin nüfuslu Beğendik beldesinde yaşayan vatandaşlar, içme sularını beldede bulunan 2 kaynak memba suyundan ve çeşmelerden karşılıyor.

Köylü kadınlar ise, her gün 3 kilometre yol kat ederek vardıkları çeşmeden omuzlarında ve eşek üstünde getirdikleri suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Çocuklar da her gün 2 kilometrelik engebeli patika yollardan geçerek okula gidiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beğendik Belediye Başkanı Ali Osman Seçuk, yıllardan beri yol ve içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Sorunların giderilmesi konusunda yardım talebimize hiçbir yerden cevap gelmedi. Başbakan'ın verdiği talimatlar da yerine getirilmedi. Beldenin köye dönüştürülmesini istiyorum. Başka çare kalmadı. 1992 yılından beri köyümüz beldedir. Ne içme suyumuz, ne alt yapımız, ne de yolumuz var. Pervari ilçesiyle aramızdaki 25 kilometre yolu 2 saatlik zaman zarfı içinde kat ediyoruz. Çünkü virajlar içinde bir yol. Ben böyle bir yolu Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. İçme suyunu 25 yıldan beri 5 santimlik bir borunun içinden gelen suyla karşılamaya çalışıyoruz. Belde halkı bana isyan ediyor, beni protesto ediyor. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Hangi kapıyı çaldıysam, yüzüme kapandı. Değişik projeleri ilgili makamlara ilettim. Projeler, maalesef geri geldi. Başbakanımız Erdoğan'a bizzat sorunumuzu ilettim. Kendisi de Siirt Valiliği'ne bu konuyla ilgili talimatlar verdi. Ama maalesef verilen talimatlar yerine getirilmedi. Bu durumu ben de göz önünde bulundurarak beldenin beldelikten çıkarılmasını ve köye dönüştürülmesini istiyorum. Tek çare bu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 16:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?