5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Belediye çiçek yetiştiriyor

SİİRT BELEDİYESİ ÇİÇEK YETİŞTİRECEK

Siirt Belediyesi park ve caddelere ekilmek üzere ihtiyaç duyduğu çiçekleri kendisi yetiştirmeye başladı. Bu amaçla yıllık 10 bin çiçek kapasiteli bir sera kuruldu.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir parkta Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan serayı gezen Belediye Başkanı Selim Sadak, cadde ve parkların çiçeklerle bezeneceğini açıkladı. Sadak, "Siirt Belediyesi'nin tarihinde ilk defa bizim dönemimizde oluşturduğumuz bu seramızda mevsimlik çiçek fidelerini yetiştirerek kentin ana cadde ve sokaklarında uygun yerlere dikeceğiz. Bunun yanı sıra geçen yıl pek fazla üzerinde duramadığımız fidan dikme işine de ağırlık vereceğiz. Siirt halkı ve kentimizi gezmeye gelenler önümüzdeki ilkbahardan itibaren çok daha güzel bir görüntüye sahip cadde ve sokaklarla karşılaşacaklar" dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerini kutlayan Başkan Sadak, gerektiği takdirde önümüzdeki yıldan itibaren seranın kapasitesinin arttırılabileceğini veya yeni üretim yerlerinin oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 13:02:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 16:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?