4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Belediye emeklisini mağdur etmeyecek

SİİRT'TE BELEDİYESİ'NDE EMEKLİLİĞİ DOLAN PERSONELİN DURUMU ELE ALINDI

Siirt Belediyesi'nde emekliliğe hak kazanan personelin durumu düzenlenen bir toplantıda ele alındı.

Belediye toplantı salonunda, emekliliğe hak kazanan personel ve sendika şube başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Sadak, "48 işçimiz ve 14 memurumuz emekli olabilmek için gerekli şartları oluşturmuş durumdadırlar. Bugün ilgili işçi ve memur sendikalarının yöneticileri ve kendileri ile birlikte durumlarını ele alacağız. Biz hiçbir personelimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu nedenle emekli olacak işçi ve memurlarımızın kıdem tazminatı ve ikramiyeleri anında ödenecek. Taksitle ödeme yaparak onları mağdur etmeyeceğiz" dedi.

TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Halit Akınay, Başkan Selim Sadak'ın emeğe olan saygısının sevindirici olduğunu belirterek, "Daha önceki dönemlerde işçilerimiz emekli oluyordu. Örneğin bir önceki dönemde 150 işçimiz emekli oldu. Belediyemizin kıdem tazminatları zamanında ödeyecek olması çok büyük bir aşamadır" dedi.

Daha sonra emekliliği dolan personele söz hakkı verilerek görüşleri alındı. Bazı personelin çocuk okutma ve benzeri nedenlerden dolayı emekli olmak istemediklerini belirtmeleri üzerine bunların durumlarının daha sonra ele alınacağı açıklandı.

SİİRT'TE BELEDİYESİ'NDE EMEKLİLİĞİ DOLAN PERSONELİN DURUMU ELE ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 11:09:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 22:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?